Zlatan Ibrahimović otkrio zašto je odbio ponudu iz Kine: Nije sve u novcu

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović otkrio zašto je odbio ponudu iz Kine: Nije sve u novcu
Zlatan Ibrahimović je pun pogodak MLS-a i LA Galaxyja. Popularni Šveđanin gost je najgledanijih američkih emisija, a nedavno je na ESPN-u otkrio zašto je došao u Sjedinjene Američke Države.

Zlatan je istaknuo da je odbio ponudu iz Kine po kojoj bi zaradio 100 miliona dolara za tri godine i prihvatio onu LA Galaxja i tri miliona dolara za dvije godine. Voditelja je interesovalo zašto je ostavio 97 miliona.

"Ovo je za mene veliki izazov, želio sam doći u Ameriku i obući dres LA Galaxyja. Nije sve u novcu. Iskreno, ja nisam ni znao kakav ću ugovor imati ovdje. Želio sam samo nakon teške povrede biti sretan, mirisati travu, šutirati loptu i raditi ono što volim posljednjih 20 godina. Vjerujte to nema cijenu.

Ovdje sam došao da pobjeđujem i osvajam trofeje. Ovo nije one man show, nego kolektivni sport, ali igrao sam za najbolje klubove svijeta i svugdje sam pobjeđivao i osvajao trofeje. Ne vidim zašto bi u Galaxyju bilo drugačije", poručio je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije