Zidane se vraća u Juventus: Radit će na poziciji savjetnika

AA
Zidane se vraća u Juventus: Radit će na poziciji savjetnika

Bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane u oktobru bi se trebao vratiti u Italiju. Naime, španski mediji pišu da je Zidane postigao dogovor s Juventusom u kojem će ostati nekoliko mjeseci.

Francuski trener, koji je u Juventusu igrao kao nogometaš, navodno u Torino ipak ne dolazi kako bi zamijenio Maxa Allegrija na trenerskoj poziciji. Španski mediji tvrde da će u Juventusu raditi kao savjetnik Fabiju Paraticiju, sportskom direktoru Stare dame.

Podsjetimo, Zidane je krajem maja šokirao sve u Real Madridu, ali i Europi, kada je saopćio da je odlučio napustiti klupu “kraljevskog kluba“, samo nekoliko dana nakon što je po treći put zaredom osvojio Ligu šampiona.

Zidane je na klupu Real Madrida sjeo u januaru 2016. godine, nakon što je Rafael Benitez dobio otkaz. Od tada je osvojio tri naslova šampiona Europe, po dva puta je slavio na FIFA svjetskom klupskom prvenstvu i u Superkupu Europe. Tome je dodao jednu titulu nacionalnog šampiona i pehar Superkupa Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije