Zeznuo ga ekonom: Adama Traore igrao u drukčijem dresu od svojih saigrača

Radiosarajevo.ba
Zeznuo ga ekonom: Adama Traore igrao u drukčijem dresu od svojih saigrača
Foto: Twitter / Adama Traore

Wolverhampton je izgubio na gostovanju kod Watforda (2-1), a igrali su u zelenim dresovima te na prsima imali istaknutu reklamu kladionice. Samo jedan nosio je 'čisti' dres, a Traorea je navodno 'zeznuo' ekonom.

Iako se Adama Traore (23) u zadnje vrijeme često u medijima zbog mišića ovaj je put u centru pažnje iz malo drugačijeg i pomalo bizarnog razloga. Naime, na prvoj utakmici u novoj godini kod Watforda (2-1), krilni igrač Wolvesa nije igrao u dresu kakav je nosila njegova momčad. Dok su ostali igrači nosili dresove sa tiskom imena jedne kladionice, Traore je imao 'čisti' dres.

Nije poznati tačan razlog zbog kojeg se to dogodilo, ali po društvenim mrežama počele su se kovati mnoge teorije zavjere. Neki smatraju da zbog svojih mišića nije imao odgovarajuću veličinu dresa na koju bi se moglo otisnuti ime sponzora, drugi vjeruju da mu je ekonom spremio dres u kojem igraju mlađe kategorije (a imao je svoj broj i prezime na dresu?), dok postoji mogućnost da se Traoreov dres printao u zadnji tren pa su previdjeli staviti ime sponzora.

Bilo kako bilo, klub se još nije oglasio o tome zašto je Traore igrao u dresu bez imena sponzora, dok su svi ostali na dresovima nosili ime kladionice. A s obzirom na to kako igra ove sezone, možda ubrzo više neće nositi dres Wolvesa. Oko njega se vrti sve više klubova koji ga žele, a iako je igrao za Barcelonu, ne bi imao ništa protiv toga da pređe u redove Real Madrida.

 Pristao bih, naravno. S Barcelonom sam imao nesporazum, nisam se razišao s njima u najboljim odnosima, ali tu ću priču zadržati za sebe - kaže Adama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije