Zeničani krenuli sa porazom, Čelik - Metalleghe 1:3

Fena
Zeničani krenuli sa porazom, Čelik - Metalleghe 1:3
U prvom susretu novog nogometnog prvenstva BH Telecom Premijer lige BiH nogometaši jajačkog Metalleghea, kao gosti, savladali su zenički Čelika rezultatom 1:3, poluvrijeme 0:1.

Gosti su poveli sa 0:1 u 45.minuti prvog poluvremena iz kaznenog udarca, nakon duela Jusića i Nebojše Popovića, a siguran realizator prvog penala u novom prvenstvu bio je Siniša Dujaković.

U drugom dijelu susreta ponovno su gosti imali dvije povoljne prilike, ali ih nisu iskoristili, da bi u 59.minuti domaćini izjednačili rezultat golom Danijela Brkovića, koji je iskoristio odličan centaršut Gorana Popovića i glavom pogodio mrežu odličnog golmana gostiju Fejzića.

Domaćini su imali veliku priliku i u 82.minuti kada Bojan Marković nije uspio savladati Fejzića, a već u kontranapadu gosti su poveli sa 1:2. Rezervista Durak je s desne strane pronašao Nebojšu Popovića u pred golom domaćina kojem nije bilo teško da skrene loptu u mrežu Čelika.

Tri minuta kasnije ponovno je sjajnu priliku imao Brković, ali nije uspio nadmudriti sigurnog golmana Fejzića.

Svoju prvu pobjedu u Premijer ligi gosti su potvrdili u 89. minuta kada je Dujaković iskoristio odlično proigravanja Kovača i po treći put prisilio golmana domaćih Bukvića da vadi loptu iz svoje mreže.

Ovim porazom nogometaši Čelika su potvrdili da se ovaj klub nalazi u krizi i da se od ekipe ne mogu očekivati prošlogodišnji rezultati. Gosti su na svom premijernom nastupu pokazali da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi koja na terenu disciplinirano izvršava zadatke trenera Nermina Bašića i da će biti ekipa na koju se u budućnosti može računati kao kvalitetnog premijerligaša.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije