Pad u 2. poluvremenu: Željo remizirao u pripremnoj utakmici s prvakom Makedonije

Radiosarajevo.ba
Pad u 2. poluvremenu: Željo remizirao u pripremnoj utakmici s prvakom Makedonije
Drugog dana priprema u Turskoj fudbaleri Željezničara odigrali su prvu trening utakmicu.

Protivnik pulena Amara Osima bio je tim Shkendije, prvak i pobjednik Kupa Makedonije, te ubjedljivi lider na tabeli aktuelnog šampionata. Vrlo zanimljiva utakmica, obilježena povremenim varnicama na terenu, okončana je neriješenim rezultatom 2:2.

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu: Kjosevski - Bogičević, Stevanović, Rodin, Pavić - Šabanadžović, Hajdarević, Zec, Ramović - Zajmović, Krpić.

U prvom poluvremenu "plavi" su bili bolji tim i na odmor otišli s dva gola prednosti (2:0).

Željo je poveo u 14. minutu: Krpić nije propustio priliku i na asistenciju Zeca rutinski je matirao golmana Skhkendije za 1:0.

Na drugi gol Želje se čekalo do 39. minute kada je  Asim Zec majstorski prebacio golmana Skhendije za 2:0.

U nastavku je Shkendia zaigrala bolje i stigla do izjednačenja s bijele tačke. Prvi jedanesterac iskoristio je Emini u 51. minuti nakon prekršaja u kaznenom prostoru bh. tima.

Rezultat je izjednačio Ibraimi 16 minuta kasnije, također s bijele tačke, no čini se da je sudija pogriješio procijenivši da je Šabanadžicić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije