Šok na Grbavici: Široki Brijeg odnio tri boda, Željo na -3 uoči vječitog derbija

Radiosarajevo.ba
Šok na Grbavici: Široki Brijeg odnio tri boda, Željo na -3 uoči vječitog derbija

U posljednjoj utakmici 17. Kola Premijer lige BiH fudbaleri Širokog Brijega su na Grbavici savladali domaći Željezničar 2:1.

Utakmica je počela s dvije velike šanse "Plavih", no golman Širokog Zlomislić je oba puta bio uspješniji od Osmankovića.

Uslijedio je period otvorene igre s obje strane za šta su gosti nagrađeni vodećim golom. U 33. minuti Dražen Bagarić je iskoristio smušenost odbrane Želje i savladao Erića za 0:1.

Samo što se krenulo s centra najveća prilika za izjednačenje. Sudija Bjelica dosudio je jedanesterac za Željezničar nakon što je u kaznenom prostoru oboren Veselinović, no Krpić je bio neprecizan s bijele tačke.

Ipak, do odmora su puleni Amara Osima uspjeli izjednačiti. U 42. minuti prošao je Ramović, ubacio u sredinu gdje je na pravom mjestu bio Štilić i pogodio za 1:1.

Oko 5.000 gledalaca na Grbavici vidjelo je pravu reviju promašaja svojih ljubimaca u nastavku: Šanse su propustili Veselinović, Krpić, Zajmović, Ramović…

Kazna za promašaje stigla je u posljednjim trenucima: Nakon što je Erić srušio Bagarića, Bjelica je još jednom pokazao na bijelu tačku. Siguran izviđač penala bio je Ćorić koji je Širokom Brijegu donio neočekivanu pobjedu.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije