Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju

Radiosarajevo.ba
Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Horde zla

Nogometaši Željezničara slavili su pobjedu od 3:1 u 120. vječitom derbiju protiv Sarajeva i preuzeli čelnu poziciju na tabeli. Junak utakmice je Semir Štilić, koji je postigao dva gola i tako Plave ponovo lansirao. 

Iako je Sarajevo povelo, preko Ahmetovića, Plavki su zasluženo odnijeli sva tri boda na Grbavicu.  

Krenimo redom... 

U prvom dijelu gledali smo odličan nogomet, a još bolje izdabnje imali su navijači oba tima na tribina.

Prvo su se radovali popularne Horde zla. Igrala se 12. minuta kada je Ahmetović postigao vodeći gol za Sarajevo.

Sve je krenulo od Hodžića koji je lopti ubacio u kazneni prostor, Ahmetović fenomenalno prevario Osmankovića i potom zatresao mrežu Kjosevskog. Sarajevo je povelo 1:0.

Nakon vodećeg gola puleni Husrefa Musemića bili su bolji tim na terenu. Željezničar u prvih 29 minuta nije imao udarac u okvir gola, a onda su Plavi na 20 metara dobili slobodan udarac.

Semir Štilić je fenomenalno pogodio iz slobodnjaka. Gađao je golmanov ugao, a Džafić je ostao kao ukopan! Semafor je pokazivao 30. minutu – 1:1.

Nakon izjednačenja, tim s Grbavice je preuzeo igru. Bolje su kontrolirali igru i generalno bili su bolji tim.

Suđenje u granici prethodnih derbija, s tim da je Kaljanac u prvih 45 minuta podijelio čak sedam žutih, isključio je Adnana Gušu, a opomenuo Husrefa Musemića i Amara Osima.  

U drugom dijelu sjajno otvaranje Plavih. Željezničar je došao u vodstvo od 2:1 u 47. minuti. 

Ponovo je Semir Štilić fenomenalno prevario dvojicu čuvara, centrirao na drugu stativu gdje Krpić loptu ubacuje u mrežu.

Fudbaleri Željezničara u 68. minuti postigli su i treći gol i tako zakoračili ka trijumfu u sarajevskom derbiju. Hodžić je skrivio jedanaesterac, a drugi gol danas postiže Semir Štilić, koji je ujedno bio najbolji pojedinac utakmice. 3:1 za Željezničar. 

Nakon toga Velkoski je imao priliku da da smanji na 2:3, ali je blokiran. Željezničar je mirno susret priveo kraju, slavio tri boda i preuzeo lidersku poziciju nakon 18 odigranih kola. 

Pogledajte tabelu: 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije