Željezničar ubjedljiv na Tušnju: Zec vodio Plave do pobjede nad Tuzla Cityem

Radiosarajevo.ba
Željezničar ubjedljiv na Tušnju: Zec vodio Plave do pobjede nad Tuzla Cityem
Foto: Radiosarajevo.ba / Manijaci bi, izgleda, i naredne sezone mogli gledati europske utakmice

Željezničar je ubjedljivo slavio protiv Tuzla Cityja na Tušnju u 33. kolu BH Telecom Premijer lige BiH (0:3), a u ovom meču debitovao je mladi Faris Zubanović, koji je do sada igrao samo u prijateljskim mečevima.

Na početku utakmice viđeni su loši centaršutevi Ermina Zeca i Zlatkovića. Nuić je propustio dobru priliku za domaće u sedmoj minuti, a gosti su istrčali kontru nakon koje je Zajmović pogodio stativu. U nastavku nije bilo uzbuđenja do 22. minute kada je Krpić na asistenciju Zeca pogodio za 0:1.

Pokušao je Ubiparip u 25. minuti, a četiri minute poslije Efendić je ubacio za Saračevića, kojeg je izblokirao Stevanović. Plavi su udvostručili prednost u 31. minuti kada je Zec asistirao Hajdareviću. Nedugo nakon toga pokušao je Sadiković, a zatim je Zajmović propustio ogromnu šansu.

Udarac Krpića u 39. minuti odbranio je golman domaćih. U 44. minuti Željezničar je postigao i treći gol. Nakon dvije asistencije, odličan pogodak postigao je Zec za 0:3, a to je bio konačan rezultat prvog poluvremena utakmice na Tušnju.

Na početku drugog poluvremena šansu za sarajevski klub imao je Krpić, a nakon toga slabo je pokušao Mujezinović. Zec je šutirao u 64. minuti, a nedugo nakon toga Ermina je zamijenio njegov brat Asim. Velika šansa za domaće viđena je u 69. minuti kada je Saračević izašao sam na golmana Fejzića.

Plavi su imali dvije velike šanse. Hajdarević je pogodio prečku, a onda je Fejzić odbranio šut Sadikovića. U 75. minuti debitovao je Faris Zubanović, sin nekadašnjeg napadača Željezničara Hadisa. Ušao je umjesto Saadikovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije