Nemoćni Željezničar pretrpio novi poraz, Tuzla City slavila na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Nemoćni Željezničar pretrpio novi poraz, Tuzla City slavila na Grbavici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / detalj sa utakmice Željezničara i Tuzla Citya
Fudbaleri Željezničara ugostili su ekipu Tuzla Citya u okviru posljednje utakmice 17. kola Premijer lige BiH.

Željezničar je od prvog minuta meča vršio pritisak na zadnju liniju Tuzla Cityja, ali gosti nisu imali većih problema da otklone opasnost pred svojim golom.

U 11. minutu najvatreniji navijači Željezničara koji se okupljaju na južnoj tribini napustili su stadion skandirajući "uprava napolje“.

Prvih 15 minuta nije donio većih uzbuđenja, a Tuzlaci u 19. minutu dolaze do prednosti nakon pogotka iz penala, koji je realizovao Ivan Kostić.

Nakon primljenog gola Željezničar je napao svim silama, napadi su se redali pred Fejzićevim golom, a Plavi dolaze do poravnanja nakon ubačaja iz slobodnog udarca i gola koji je postigao Filip Jazvić.

Željezničar je nastavio napadati, izabranici Milomira Odovića u ovom su meču igrali pod imperativom pobjede i tako su se postavili na terenu.

Napadi su urodili plodom u 41. minutu kada drugi pogodak za domaćina postiže Sulejman Krpić.

Fudbaleri Tuzla Cityja stigli su do poravnanja na Grbavici u susretu 17. kola Premijer lige BiH, a drugi gol za gostujući tim postigao je Vojo Ubiparip.

Nekadašnji fudbaler Željezničara je mrežu svog bivšeg kluba pogodio nakon ubačaja Adnana Šećerovića iz kornera.

Fudbaleri Tuzla Cityja stigli su do svog drugog vodstva na utakmici protiv Željezničara golom Ajdina Nukića nakon asistencije Nermina Crnkića u 70. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije