Željezničar traži pobjedu u Banjoj Luci da se izdvoji na vrhu tabele PL BiH

Radiosarajevo.ba
Željezničar traži pobjedu u Banjoj Luci da se izdvoji na vrhu tabele PL BiH
Foto: FK Željezničar / Detalj sa meča Željezničar - Borac

Utakmicama u Doboju kod Kaknja i Banjoj Luci danas će biti spuštena zavjesa na 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal će se na naše terene vratiti tek za dvije sedmice s obzirom na to da nakon današnja dva duela slijedi reprezentativna pauza.

Posebno zanimljivo bit će u Banjoj Luci gdje se sastaju stari rivali Fudbalski klub Željezničar i FK Borac Banja Luka.

"Po tabeli ispada da smo bolji, ali igrati u Banja Luci i na nekom drugom stadionu nije isto, pogotovo nama nije isto. To su klubovi koji su se ne tako davno borili za trofeje. U posljednje vrijeme se iz nekih razloga ni mi ni oni ne borimo za trofeje, ali rivalstvo je ostalo, te utakmice su specifične. Reći da ćemo otići u Banja Luku i pobijediti, to od mene nećete čuti. Reći da ćemo se truditi da igramo i da budemo na svom nivou, što je za mene najvažnije, to da, ali da ćemo pobijediti, nemam to običaj reći ni protiv slabijih ekipa, a kamoli protiv Borca", kazao je Osim uoči utakmice na Gradskom stadionu.

"Bit će to prava poslastica za gledaoce koji će, siguran sam, imati priliku da uživaju. Željezničar ove sezone bilježi odlične rezultate, jedini je tim koji još nije doživio poraz i sigurno je da su jedan od glavnih favorita za šampionsku titulu. Sa druge strane, mi u derbi ulazimo sa dva uzastopna trijumfa i želimo da taj niz nastavimo. Konačan ishod odrediće detalji, a ko prvi postigne pogodak, imaće više šansi za uspjeh. Nemamo imperativ, ali u derbi ulazimo maksimalno motivisani jer želimo da našim navijačima poklonimo još jednu dobru predstavu i novu pobjedu", rekao je uoči utakmice Branislav Krunić, šef stručnog štaba Borca.

Osim ovog duela na rasporedu je i susret koji će u 15 sati i 30 minuta na stadionu MGM Arena u Doboju kod Kaknja odigrati domaća Mladost i mostarski Velež. Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 17:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije