Peti uzastopni poraz Željezničara: Bodove s Grbavice odnio i Široki

Radiosarajevo.ba
Peti uzastopni poraz Željezničara: Bodove s Grbavice odnio i Široki
Foto: Dženan Kriještorac / Željezničar - Široki Brijeg
U posljednjem susretu Premijer lige Bosne i Hercegovine u sezoni 2018/2019. Željezničar je na stadionu Grbavica dočekao Široki Brijeg. Slavili su gosti sa 3:2.

Širokom Brijegu bile su potrebne svega dvij minute da šokiraju domaćina. Nakon odlične akcije lopta je došla do Matea Marića koji matira nemoćnog Kjosevskog. Ekipa s Grbavice uspjela je izjednačiti u 18. minuti susreta.

Golman Širokog Brijeg - Luka Bilobrk je loše intervenisao nakon jednog ubačaja, a lopta je potom došla do Hajdarevića koji matira golmana Širokobriježana za 1:1 na Grbavici. Nastavili su Plavi s napadima, a sredinom prvog poluvremena gosti su imali i dosta sreće nakon jednog odličnog ubačaja Željezničara.

Do nove prednosti Široki Brijeg je došao u 28. minuti susreta. Franjić je uposlio Begonju, a fudbaler gostiju trese mrežu za novo vodstvo svoje ekipe. U 34. minuti prilika za Ramovića, ali fudbaler Plavih loše šutira. Potom su gosti par puta prijetili, ali je Kjosevski bio na vrhuncu zadatka. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće.

Željezničar je bolje otvorio drugo poluvrijeme, a u 49. minuti susreta domaći su izjednačili rezultat. Nakon greške Perkovića Ramović je ukrao loptu i uposlio Jazvića za izjednačenje rezultata. Nastavio je Željezničar sa napadima, ali nije mogao pronaći put do mreže.

U 77. minuti Bilobrk je spasio goste. Pokušao je Krpić nakon dodavanja Zeca, ali je Bilobrk fantastično odbranio. Široki Brijeg je u 86. minuti došao i do trećeg gola i trećeg vodstva. Pogodio je Eliomar s bijele tačke. Ostalo je do kraja susreta 3:2 za Široki Brijeg. 

U drugom susretu dana, GOŠK je dočekao Radnik iz Bijeljine. Duel u Gabeli završen je rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 53. minuti preko Martinovića, a izjednačio je Ramić u 80.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije