Plavi i treći put u sedam dana bolji od Širokog: Željezničar u polufinalu Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Plavi i treći put u sedam dana bolji od Širokog: Željezničar u polufinalu Kupa BiH
Fudbalski klub Željezničar danas je na stadionu Grbavica u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dočekao Nogometni klub Široki Brijeg. Plavi su nakon trijumfa na Pecari (1:0), slavili i danas rezultatom 2:0.

Široki je zaprijetio već u drugoj minuti susreta. Nakon centaršuta Lončara šutirao je Baša, ali je Kjosevski odlično intervenisao. Željezničar je poveo u sedmoj minuti susreta. Ramović je ostavio loptu za Blagojevića koji prizemnim udarcem sa 18 metara matira nemoćnog Bilobrka.

U 16. minuti Zakarić je centrirao iz kornera, ali se Graovac ne snalazi pred golom gostujuće ekipe. Široki Brijeg prijeti u 27. minuti susreta. Lončar je centrirao iz kornera, a nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Kjosevski.

Asim Zec je u 28. minuti utakmice odlično uposlio Ramovića koji sjajnim lažnjakom vara jednog igrača Širokog i pronalazi Ubiparipa koji iz odlične situacije šutira preko gola.

Već u narednom napadu prilika na drugoj strani. Lončar je izašao sam preg gol Željezničara, ali Kjosevski brani njegov udarac. Široki još jednom prijeti u 30. minuti susreta, ali je odbrana Plavih u posljednji trenutak izbacila loptu u korner.

U 39. minuti Široki je u novoj prilici. Nakon dobrog dodavanja lopta dolazi do Matića čiji udarac iz idealne situacije blokira Hajdarević. Plavi prijete već u narednom napadu preko Zeca, ali prizeman udarac napadača Plavih bez mnogo problema zaustavlja Bilobrk. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće.

Željezničar je u 54. minuti susreta došao do dva gola prednosti. Zakarić je centrirao, a mrežu Bilobrka zatresao je Asim Zec. U 59. minuti susreta prilika za Široki Brijeg. Lončar je ubacio s desne strane, a Matić glavom šutira preko gola.

U 69. minuti susreta Željezničar je još jednom zaprijetio. Barišić je pogriješio na sredini terena, lopta je došla do Kajkuta, ali napadač Plavih se ne snalazi i Matić blokira njegov udarac. U 74. minuti susreta nakon ubačaja Milićevića šutirao je Lončar, ali samo preko prečke gola domaćih. Ostalo je do kraja susreta na Grbavici 2:0 za Plave koji su se tako u polufinalu Kupa BiH pridružili Zvijezdi 09, Krupi na Vrbasu i Slobodi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije