Željezničar, Sarajevo i Široki saznali potencijalne rivale: Pecara u brigama

Radiosarajevo.ba
Željezničar, Sarajevo i Široki saznali potencijalne rivale: Pecara u brigama
FOTO: Armin Herić, Fkzeljeznicar.ba / Široki Brijeg - Željezničar
Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg u julu očekuju prvi nastupi u ovoj sezoni u Europi, a danas su ova tri tima saznala potencijalne protivnike u kvalifikacijama za Europsku ligu.
Tim sa Grbavice, koji je šampionat završio na drugom mjestu, a u vitrine je donio pehar pobjednika Kupa BiH, mogao bi u pretkolu igrati protiv Chikhure Sachkhere (Gruzija), Vaduza (Lihtenštajn), Narve Trans (Estonija), pobjednika meča između Cefn Druidsa (Vels) i Trakaija (Litvanija), Gandzasar-Kapana (Armenija) i boljeg iz duela UE Sant Julije (Andora) i Gzire Uniteda (Malta).

Sarajevo ima nešto teže protivnike - Ferencvaroš (Mađarska), Petrocub (Moldavija), Laçi (Albanija), boljeg iz duela Engordanyja (Andora) i Folgorea (San Marino) , te  Banants (Armenija).

Široki Brijeg je jedini od tri naša tima nenositelj. Momčad s Pecare imat će težak zadatak, a potencijalni protivnici su im Domžale (Slovenija), Gabala (Azerbejdžan), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Rangers (Škotska) i Apollon Limassol (Kipar).

Žrijeb  pretkola Europske lige održat će se u srijedu u Nyonu u 13 sati.
 
Prve utakmice su na rasporedu 12, a revanši 19. jula.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije