Željezničar priprema rekordan transfer: Od prodaje zvijezde stiže milion eura

A. S.
Željezničar priprema rekordan transfer: Od prodaje zvijezde stiže milion eura
Foto: FK Željezničar / Anel Šabanadžović

Čelnici Fudbalskog kluba Željezničar predsjednik Senad Misimović i generalni sekretar Amar Duvnjak, iz Grčke su se vratili nasmijana lica i zadovoljno trljaju ruke nakon što su, po svemu sudeći, napravili najveći transfer u historiji tima s Grbavice. 

Misimović i Duvnjak u Atini su bili na pregovorima sa čelnicima AEK-a, koji su izrazili želju da kupe mladu zvijezdu Plavih Anela Šabanadžovića, sina proslavljenog nogometaša Refika Šabanadžovića

Prema našem izvoru iz FK Željezničar, Misimović i Duvnjak su napravili odličan posao, a prelazak Šabanadžovića u AEK, za čistih milion eura, najveći je transfer jednog igrača Željezničara u novijoj klupskoj historiji

"U klub bi trebalo doći milion eura i sav novac će biti naš. To je čistih milion eura, jer u Anelov transfer nisu uključeni menadžeri, koji su u ranijim slučajevima znali dobuiti veći dio kolača", kaže klupski izvor blizak portalu Radiosarajevo.ba.

Jedan od najvećih transfera u posljednjih nekliko sezona u FK Željezničar je prelazak Amira Hadžiahmetovića, u Konyasporo. Transfer je bio vrijedan 500 hiljada eura. Sličan novac je Željezničar dobio od prelazaka u turske klubove, Ibrahima Šehića i Riada Bajića. 

U narednim sedmicama se očekuje da će grčki klub pregovarati i sa ocem Anela, Refikom Šabanadžovićem. Bivši as Željezničara i Crvene zvezde, prema saznanjima našeg portala, aminovao je transfer sina u AEK. 

"On je dao zeleno svjetlo čelnicima da mogu ići na pregovore. I sam Refik je igrao u AEK-u (1991. - 1996., op.a.), tak oda zna u kakvu mu sredini sin ide", dodaje naš izvor. 

Šabanadžović stariji se odmanuo od medija, ali vjerujemo da i on zadovoljno trlja ruke, jer se preko Grčke vrlo brzo naprave još bolji transferi u jače europske klubove.

Mi saznajemo da je pored AEK-a, Anel ima nekoliko atraktivnih ponuda iz Italije i Njemačke, ali da je na kraju pik ostao na Grčkoj, iz mnogo razloga. 

O potencijalnom transferu Šabanadžovića u AEK pisao je i poznati grčki portal Gazzetta.gr, koji je naveo da je vrijednost prelaska miliona eura i da je sve između dva kluba skoro pa završeno.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije