Slavko Petrović: Ivan Lendrić se pokazao kao veliki Željovac

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Ivan Lendrić se pokazao kao veliki Željovac
Fudbalski klub Željezničar ugostit će u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ekipu Fudbalskog kluba Mladost.

Danas je u prostorijama kluba s Grbavice održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i veznjak Zajko Zeba. 

"Mislim da je naš protivnik Mladost otvorio sezonu fenomenalno pobjedom nad Slobodom. Gledao sam utkakmicu, odigrali su jako dobro. Po težini poraza ovo je drugi najteži poraz Slobode. Sve to sigurno govori dovoljno o Mladosti, koja je imala dovoljno vremena da se uigra s Musemićem. To je ekipa koja ima sedam neriješenih rezultata, što ih je možda blokiralo da dođu do više bodova. Postigli su 11 golova na strani i nisu za podcijeniti. Imamo respekt prema njima, ne smijemo ući labavo u utakmicu, ne smijemo upisati tri boda unaprijed. Ako tako budemo ušli u utakmicu imat ćemo problema. Očekuje nas teža utakmica nego u Krupi", rekao je Petrović.

"Dva naša bivša igrača su u Mladosti. Šećerović, koji nema pravo nastupa, i Lazić. To je ekipa koja ima zadnju šansu da dođe do Lige za prvaka. Neki špekulišu da će oni možda biti fokusirani na Kup, no to je još daleko i sigurno će izaći u najjačoj postavi. Ekipa Mladosti nikada nije katastrofalno poražena. To sigurno nije ekipa koja će doći raširenih ruku, ili koja će doći da ostavi bodove bez velike borbe", istakao je Petrović.

"Pozitivno je da je Crnov počeo s treninzima. Radio je u teretani, a sada trči i na terenu. On će uskoro da se pridruži ekipi. Imamo dva igrača koji nisu trenirali, Boccaccini i Siniša Stevanović. Stevanović će danas trenirati i tako ne bude imao problema igrat će protiv Mladosti, jer nećemo mijenjati ekipu. Tri boda iz Krupe želimo krunisati s novim bodovima, jer bi tek tada tri boda imala na težini. Puno bi nam značili ti bodovi kako bismo krenuli još žešće. Moramo zaboraviti neke minute u Krupi, kada nismo igrali dobro", rekao je Petrović.

"Protivniku ne smijemo dozvoliti da se raširi. Jednostavno, bitno je da pokažemo da smo sigurni na lopti, da je možemo zadržati, da protivnika natjeramo da trči, što košta puno snage. Krećemo u jedan pakleni dio sezone. Sada ćemo u više navrata igrati u ritmu srijeda-subota. Čeka nas i teška utakmica u Bijeljini. Bitno je da nemamo povrijeđenih igrača, da se ova dva vrate i da se Crnov vrati. Želimo imati kompletan kadar", istakao je Petrović i dodao:

"Najbolji igrač u Krupi je bila ekipa. Ne bih pojedinačno, jer nijedan igrač nije podbacio. Mislim da je ekipa odigrala na jednom visokom nivou i da smo pokazali i u gostima da možemo igrati ofanzivno. Za sve to je zadužena ekipa, baš kao i za defanzivu", rekao je Petrović.

Dotakao se Petrović i ponude za Ivana Lendrića.

"Sigurno da je odluka da ne prodamo Lendrića bila teška za klub. Ispustiti tolike pare za pozajmicu je za pohvalu. S druge strane, dali smo signal da želimo pokušati sve. Prodajom Lendrića dali bi signal da se opraštamo od nekih ambicija. Lendrić je to na najbolji način tamo pokazao tim pogotkom. Što je jako bitno, da je on u glavi to prelomio i da je to prihvatio sportski jer obično bi dosta igrača u toj situaciji mentalno palo i bilo razočarano. Kroz razgovore koje smo obavili tog dana s njim, on se pokazao kao veliki Željovac", dodao je Petrović.

Željezničar još uvijek čeka razvoj situacije s Ivanom Kostićem.

"Situacija s Kostićem se nije promijenila. Čekamo odluku UEFA-e i FIFA-e", istakao je Petrović.

Nakon Petrovića prisutnim predstavnicima medija obratio se kapiten ekipe, Zajko Zeba.

"Stvarno je odlična atmosfera u ekipi. Svi jedva čekamo sutrašnju utakmicu, u kojoj želimo potvrditi bodove iz Krupe. Mladost poštujemo, ali nijedne ekipe se ne bojimo. Znamo da ako budemo pravi da neće biti problema", rekao je Zeba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije