Plavi i na Grbavici slavili protiv Narve i plasirali se u drugo pretkolo EL

Radiosarajevo.ba
Plavi i na Grbavici slavili protiv Narve i plasirali se u drugo pretkolo EL
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Željezničar - Narva Trans
Fudbalski klub Željezničar ugostio je danas u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za UEFA-inu Europsku ligu estonskog predstavnika Narvu Trans.

U prvom susretu bilo je 2:0 za Plave, a danas su plasman u drugo pretkolo izabranici Slobodana Krčmarevića ovjerili pobjedom rezultatom 3:1. 

Utakmica je počela svečanim otvaranjem novog travnjaka stadiona Grbavica, a prvi udarac izveli su premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, a na teren su izašle i Željine legende, kao i najmlađi polaznici škole fudbala ekipe iz Zvorničke 27. 

Iz prve prilike na utakmici Narva Trans je došla do vodstva. Mrežu Vedrana Kjosevskog zatresao je Plotnikov. Šutirao je iz daljine Polyakov, pogodio prečku gola Željezničar, a u nastavku akcije mrežu ekipe s Grbavice zatresao je Plotnikov.

U 22. minuti velika prilika za Plave. Zajmović je izašao sam pred gol, ali je golman Narve zaustavio njegov pokušaj. Plavi su do izjednačenja došli ti minute kasnije. Ono što nije uspio u 22. minuti, Zajmović jeste u 25. Nakon kornera šutirao je glavom, a Kotenko je njegov udarac zaustavio, ali iza gol-linije.

Do preokreta Plavi su došli u 29. minuti. Nakon novog kornera lopta je došla do Sulejmana Krpića, koji na debiju pred domaćom publikom postiže pogodak za novi klub. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za Željezničar.

Do svog drugog, a za Željezničar trećeg gola na utakmici u 82. minuti susreta došao je Sulejman Krpić. Napadač Plavih dobio je odličnu loptu od Veselinovića, zaobišao golmana Kotenka i potvrdio prolazak Željezničara u drugo kolo kvalifikacija.

Željezničar će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela litvanskog Stumbrasa i kiparskog Apollona. Prvi susret odigran u Litvaniji završen je iznenađujućim trijumfom Litvanaca rezultatom 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije