Željezničar u drugom kolu Omladinske Lige prvaka: Ludogorec pao na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Željezničar u drugom kolu Omladinske Lige prvaka: Ludogorec pao na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar večeras je na stadionu Grbavica u revanš susretu prvog kola Omladinske Lige prvaka dočekao bugarski Ludogorec. Susret je završen pobjedom Plavih 3:2 i oni će nastaviti takmičenje u Ligi prvaka.

U prvom susretu odigranom u Razgradu bilo je 1:1. Već u trećoj minuti Željezničar je poveo. Nakon poigravanja golmana Naumova, Žerić mu je ukrao jednu loptu sa leđa, ona je došla do Semira Dacića koji pogađa u praznu mrežu za vodstvo Plavih. Dvije minute kasnije Ludogorets je izjednačio. Veznjak Ludogoretsa Klimentov je šutirao po zemlji i prevario Dujmovića za izjednačenje rezultata.

U 19. minuti odlična šansa za domaće. Zilić je šutirao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali je Naumov skrenuo loptu u kroner. Dvije minute kasnije velika šansa za Ludogorets. Dujmović je katastrofalno reagovao, lopta je došla do Ivanova čiji je udarac je u posljednji čas izblokirao Velić.

Željezničar je zaprijetio u 29. minuti utakmice. Žerić je ubacio sa lijeve strane, Mujagić se izborio za loptu koja je došla do Dacića, a on sjajno šutira, no Naumov mu hvata loptu. Minutu poslije ponovo šutira Dacić, ali lopta odlazi pored gola Ludogoretsa.

Novu šansu Željezničar je imao u 34. minuti susreta. Mujarić je ubacio sa desne strane, naumov boksovao loptu, ona pala na nogu Žeriću, koji je šutirao pored gola. Mujarić je sjajno odigrao dupli pas sa Mujagićem i na kraju šutirao, no njegov pokušaj je otišao preko gola. Već u sljedećem napadu Osmanović je sjajno šutirao sa velike udaljenosti, ali preko gola.

Plavi su imali još jednu šansu u 41. minuti utakmice. Hajdarevićev udarac je izblokiran, ali je završio nekoliko centimetara pored gola Naumova, a nakon kornera Zilić je bio usamljen u petercu, no njegov pokušaj je otišao pored gola.

Posljednje uzbuđenje u prvom dijelu viđeno je u 44. minuti susreta. Eldar Šehić je sjajno proslijedio loptu do Mujarića koji je ubacio za Mujagića, a on je vratio loptu u sredinu gdje nije bilo nikoga, pa se na poluvrijeme uprkos sjajnoj igri Željinih juniora otišlo pri rezultatu 1:1.

Prvu šansu u nastavku je imao Željezničar. Mujarić je izveo korner nakon kojeg je šutirao Zilić, ali je pogodio Mujagića i ostalo je 1:1. Šest minuta kasnije Osmanović je nakon kornera prebacio do Velića koji je ponovo pogodio ofanzivca Plavih Mujagića. U 56. Željezničar je postigao drugi gol. Eldar Šehić je sjajno probio po lijevoj strani i ubacio za Ajdina Mujagića koji postiže svoj drugi gol Ludogoretsu, a treći u Ligi prvaka.

Poslije tačno sat igre Mujarić je izveo korner, a Dacić je glavom šutirao pored gola. Već u sljedećem napadu Mujagić je sa nekih dvadesetak metara šutirao pored gola Naumova. U 69. minuti odlična šansa za goste. Dost je šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali je njegov udarac otišao pored gola Dujmovića.

Ludogorets je izjednačio preko rezerviste Milkova koji je pogodio nakon centaršuta još jednog rezerviste Petrova. U 75. minuti susreta Aldin Šehić ubacio sa desne strane do Dacića koji je glavom šutirao pored gola. Željezničar je do pobjede došao u posljednjim minutama susreta. Hajdarević je pogodio za veliko slavlje na Grbavici. 

Željezničar će u sljedećoj fazi igrati sa Lokomotivom iz Zagreba, a ukoliko savladaju hrvatskog predstavnika u play offu će se pridružiti drugoplasiranim iz grupne faze juniorske Lige prvaka koju igraju klubovi čije su seniorske ekipe u Ligi prvaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije