Željezničar i Borac razočarali na punoj Grbavici

Radiosarajevo.ba
Željezničar i Borac razočarali na punoj Grbavici
Foto: FK Željezničar / Detalj sa meča Željezničar - Borac

Željezničar i Borac na Grbavici večeras sa početkom u 20:30 odigrali treću utakmicu prvog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine a na kraju rezultat je glasio 0:0.

Fudbaleri Željezničara imali su preko Sulejmana Krpića šansu da u 10. minuti susreta na Grbavici protiv Borca dođu do vodstva, no mreža gostiju ostala je netaknuta.

U 24. minuti susreta između Željezničara i Borca, Petar Bojo je uputio vrlo snažan udarac ka golu gostiju sa distance, ali njegov pokušaj je zaustavio Mladen Lučić.

Borac je u 35. minuti susreta na Grbavici imao svoju najbolju šansu na utakmici.

Vujaklija je pobjegao defanzivcima Željezničara, odložio je loptu na lijevu stranu, a Ivan Crnov je primio te je poslije pokušaja solo prodora želio lobovati Filipa Erića. No, nije pogodio okvir gola.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku susreta na Grbavici, od samog početka fudbaleri Željezničara vrše veliki pritisak na gol Borca, a dvije šanse uzastopno imao je Zec.

Prvo je šutirao u 58. minuti, a potom je zaprijetio i u 60. minuti.

U 80. minuti drugi žuti karton dobio je Petar Bojo, pa su Plavi ostali s igračem manje...

Do kraja večerašnjeg meča na Grbavici rezultat se nije mijenjao, tako da su Željezničar i Borac podijelili bodove u prvoj utakmici ove sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije