Željezničar preokrenuo rezultat i slavio protiv Borca na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Željezničar preokrenuo rezultat i slavio protiv Borca na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar dočekao je večeras na stadionu Grbavica u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Borac. Slavili su Plavi rezultatom 2:1.

Željezničar je zaprijetio već u prvoj minuti susreta. Zajmović je poslao jednu dugu loptu, ali je prije Zeca opasnost otklonio štoper gostiju. U sedmoj minuti nakon centaršuta Zebe glavom šutira Bogičević, ali se rezultat ne mijenja. Samo četiri minute kasnije pokušava Nikolić, ali samo pored gola Avdukića.

Borac je iz prve prilike na susretu došao do vodstva. U 15. minuti susreta Puzigaća je centrirao, a Raspudić zatresao mrežu Plavih. U 35. minuti susreta prilika za Plave, Osmanković je šutirao glavom, ali nije uspio pogoditi mrežu gostiju.

Zeba je zaprijetio u 41. minuti iz slobodnog udarca. Odlično je šutirao fudbaler Željezničara, a Puzigaća je u posljednji trenutak izbacio loptu s gol linije. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Borac.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su gosti. Šutirao je Galešić u donji desni golmanov ugao, ali je Kjosevski odlično intervenisao i spasio Plave. Željezničar je izjednačio u 61. minuti susreta. Šutirao je Saša Kajkut i pogodio mrežu Borca u prvom kontaktu s loptom.

U 65. minuti susreta Veselinović izlazi sam pred Kjosevskog, a golman Plavih još jednom odlično brani. Željezničar je preokrenuo rezultat u 69. minuti utakmice. Pokušavali su Zeba i Kajkut, a na kraju je loptu u mrežu Avdukića poslao Zec. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Željezničar. 


FK Željezničar - FK Borac 2:1 [Golovi] by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije