Bez golova u duelu Željezničara i AIK-a na stadionu Grbavica

Radiosarajevo.ba
Bez golova u duelu Željezničara i AIK-a na stadionu Grbavica
Fudbalski klub Željezničar dočekao je večeras na stadionu Grbavica u drugom pretkolu Evropske lige švedskog predstavnika AIK iz Štokholma. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

AIK je u 12. minuti imao najbolju priliku u prvom dijelu, ali je pokušaj Blomberga pogodio prečku gola Kjosevskog. Blomberg centrirao sa desne strane, a Vedran Kjosevski je procijenio da lopta nije opasna i da ne može doći do napadača štokholmskog tima. Međutim, Blombergu je lopta prešla preko noge i promijenila je putanju, te je na kraju pogodila prečku gola Željezničara sa gornje strane.

Blagojevićev pokušaj iz 20. minute je izblokiran da bi deset minuta kasnije Zeba centrirao, ali Nikolić nije uspio zahvatiti loptu. U 38. minuti susreta najbolja šansa za domaće. Zec je prošao sjajno po desnoj strani, šutirao u lijevi donji ugao golmana AIK-a, ali je on sjajno odbranio. U nastavku akcije krilni igrač Želje ponovo šutirao, ali ovaj put preko gola.

AIK je postigao pogodak u 50. minuti utakmice preko Markkanena, ali je on poništen zbog ofsajda. Željezničar je zaprijetio u 59. minuti susreta kada je Zakarić dobio loptu na desnoj strani, prošao jednog igrača AIK-a i pokušao ubaciti u sredinu, ali je odbrana gostiju dobro intervenisala.

Tri minute kasnije Blomberg je šutirao, Kjosevski odbio u korner, a nakon centaršuta iz prekida Nyholm šutira malo pored desne stative gola Željezničara. Isti igrač je ponovo pokušao u 68. minuti utakmice, ali je njegov pokušaj otišao pored gola golmana Plavih. Ostalo je do kraja susreta 0:0 na Grbavici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije