Sarajevo protutnjalo Grbavicom: Ubjedljiva pobjeda Bordo tima u derbiju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo protutnjalo Grbavicom: Ubjedljiva pobjeda Bordo tima u derbiju
Foto: Dženan Kriještorac / Željezničar - Sarajevo
Fudbalski klub Željezničar večeras je stadionu Grbavica u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u 118. derbiju grada Sarajeva dočekao gradskog rivala Fudbalski klub Sarajevo. Slavio je Bordo tim rezultatom 3:0.

Utakmica na stadionu Grbavica počela je minutom šutnje za bivšeg golmana Plavih - Čiku Radovića, a početni udarac izveo je gradonačelnik Sarajeva - Abdulah Skaka.

Sarajevo je iz prve prilike došlo do vodstva. Prvi korner na utakmici izveo je Krste Velkoski, a štoperski par Bordo tima zaslužan je za vodstvo ekipe Husrefa Musemića. Mujakić je prebacio loptu na drugu stativu, a Darko Lazić zatresao mrežu Vedrana Kjosevskog.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak Sarajeva. Ovaj put zaspala je odbrana Željezničara, a to su odlično iskoristili Ahmetović i Velkoski. Ahmetović je stigao jednu skoro pa izgubljenu loptu, štoper Plavih je čekao Kjosevskog, a smušenost odbrane iskoristio je kapiten Sarajeva i donio dva gola prednosti Bordo timu.

U 23. minuti susreta pokušao je Ljuban Crepulja udarcem iz velike udaljenosti, ali nije uspio ugroziti Vedrana Kjosevskog. U 33. minuti prva prilika na drugoj strani terena. Pokušao je Dženan Zajmović udarcem iskosa sa lijeve strane, ali pogodio je samo spoljni dio mreže.

Sarajevo ponovo prijeti u 36. minuti utakmice. Pokušao je Tatar, a Vedran Kjosevski ovaj put sigurno hvata loptu. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti. Šutirao je Amar Rahmanović iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi pored desne stative gola Kjosevskog. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 2:0 za Sarajevo.

Željezničar je do gola mogao nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu. Šutirao je Sinan Ramović s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac zaustavila prečka. Puno su bolje domaći otvorili drugo poluvrijeme. Pokušavali su Krpić i Hajdarević, ali rezultat se nije mijenjao.

Plavi su novu veliku priliku imali u 61. minuti susreta. Sinan Ramović je izašao sam pred Kovačevića iskosa sa desne strane, ali je šutirao pored gola. Sve dileme oko pobjednika Bordo tim je riješio u 73. minuti susreta. Nakon gužve u šesnaestercu domaćih lopta je došla do Ahmetovića koji je ostavlja za Tatara, a fudbaler Bordo tima matira nemoćnog Kjosevskog.

Gosti su imali priliku u 89. minuti da postignu utješni pogodak, ali je udarac Zajmovića završio pored stative gola Zajmovića. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Sarajevo.

Bordo tim sada ima devet bodova više od Zrinjskog i jednu utakmicu više. Plemići će igrati sutra s Krupom Pod Bijelim brijegom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije