Zdravstveni bilten Zmajeva: Pjanić i Nastić spremni za Austriju

A. S.
Zdravstveni bilten Zmajeva: Pjanić i Nastić spremni za Austriju
Foto: Radiosarajevo.ba / Bojan Nastić s Medicinskim timom A reprezentacije BiH

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u utorak navečer očekuje novo iskušenje. Od 20.45 sati na stadionu Bilino polje naši Zmajevi igraju protiv Austrije.

Puleni selektora Roberta Prosinečkog bi s tri nova boda napravili korak bliže plasmanu u Ligu A, što je naš i krajnji cilj s obzirom na to da se preko Lige  nacija može doći i do Europskog prvenstva.

Po povratku iz Belfasta, gdje je naš najbolji tim sa 2:1 nadigrao Sjevernu Irsku, pojedini igrači su se žalili na probleme sa povredama.

Ipak, medicinski tim A reprezentacije, na čelu sa prof. dr. Reufom Karabegom, proteklih dana napravio je sjajan posao i osposobio nekoliko važnih igrača za duel sa Austrijom.

Kako saznajemo, Miralem Pjanić se žalio na probleme sa zadnjom ložom. Njegova povreda je sanirana i on će, zajedno sa Edinom Džekom, predvoditi naš napad u lovu na nova tri boda.

Najveće iskušenje prof. dr. Karabeg i njegov tim imali su kod saniranja povrede Bojana Nastića, naše zvijezde iz belgijskog Genka.

Nastić je u Sarajevo stigao s dva nalaza u kojima se navodilo da Bojan ima puknuće mišića stražnje lože potkoljenice. Takva dijagnoza se nije uklapala u kliničku sliku našeg medicinskog tima, pa je urađen ultrazvučni pregled, gdje je ustavnovljena pretpostavka da nije riječ o puknuću mišića stražnje lože potkoljenice.

Karabeg i ekipa su i to sanirali i Nastić sada trenira uredeno bez ikakvih problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije