Zdravko Mamić od 2019. preuzima NK Široki Brijeg

Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić od 2019. preuzima NK Široki Brijeg
Foto: SirokiBrijeg.info / Zdravko Mamić je sve bliži NK Široki Brijeg

Donedavni Dinamov dužnosnik Zdravko Mamić, polako i na mala vrata ulazi u Nogometni klub Široki Brijeg s nekim svojim potezima koji su nam već poznati, no sigurna potvrda je sve vrijeme do sada bila u nekoj vrsti tajnosti.

Naime, kako portal SirokiBrijeg.info saznaje iz krugova bliskih Zdravku Mamiću, kao i dužnosnika NK Široki Brijeg, neke stvari će se od 2019. godine promijeniti što se tiče ulaska u novu eru ovog uspješnog sportskog kolektiva.

Zdravko Mamić je biznismen koji živi nogomet, koji zna prepoznati gdje ima love, a treba mu priznati kako je dobro zna i “oploditi”. Nekoliko takvih “oplodnji” ga je koštalo u susjednoj Hrvatskoj nepravomoćne presude na šest i po godina zatvorske kazne zbog izvlačenja 116 miliona kuna (preko 30 miliona KM) iz zagrebačkog kluba Dinamo putem transfera igrača.

Nekoliko dana prije izricanja presude sklonio se donekle u sigurnu oazu na području Bosne i Hercegovine (Međugorje), od kada i dalje prati uspjehe svoga Dinama na nogometnim terenima, a usput traži nastavak svog poduzetništva u onome što najbolje zna, a to je u sportskim klubovima na ovim našim područjima i izgleda kako ga je našao.

Zdravko Mamić je sve bliži NK Široki Brijeg - undefined

Foto: SirokiBrijeg.info: Zdravko Mamić je sve bliži NK Široki Brijeg

Iako bi brojni klubovi s područja Hercegovine željeli da baš njih preuzme Zdravko Mamić, jer znaju njegovu sposobnost, kao i to da ima novac koji bi oživio njihov kolektiv. Mamić sigurno neće ulaziti u nešto gdje bi godinama čekao zaradu, ali nije odbačeno da im pomogne na druge načine.

Sada kada je pronašao klub koji ima tradiciju, muški omladinski pogon, ženski nogometni klub, infrastrukturu, ima sve ono što mu je potrebno da može nastaviti raditi kao menadžer i biznismen u državi gdje je našao utočište od kaznenog progona, kreće s realizacijom svoga djelovanja od 2019. godine, a do tada priprema teren s dovođenjem novih igrača, dok je trenera već instalirao i koji svoj trenerski posao radi više nego korektno, a što su nam potvrdili i brojni nogometaši koji su zadovoljni njegovim radom i samim profesionalnim pristupom.

Sam nogometni klub Široki Brijeg iako ima sve to, nema novca kako bi ostvario bolje rezultate, a nema ni neko vodstvo, kao ni dovoljnu podršku lokalnih poduzetnika koji gledaju isključivo neke svoje interese s minimalnim ulaganjima, a koji su ušli u klub nakon protjerivanja donedavnog predsjednika Zlatana Mije Jelića, za kojim je izdata I potjernica.

Sam ulazak Zdravka Mamića u NK Široki Brijeg sa sobom će donijeti s vremenom i neke promjene što se tiče igračkog kadra, a što će se nekima svidjeti, a nekima baš i neće. Ali kako god da se okrene “sve je to biznis ili posao”!

Mamić je redovan na tribinama Pecare kada je NK Široki Brijeg domaćin - undefined

Foto: SirokiBrijeg.info: Mamić je redovan na tribinama Pecare kada je NK Široki Brijeg domaćin

Navijači NK Široki Brijeg “Škripari” žestoko kritiziraju čelništvo svog kluba zbog ulaska i “petljanja” Zdravka Mamića, a što će budućnost donijeti i kako će sve to izgledati, saznat ćemo uskoro.

Radiosarajevo.ba, iz izvora bliskih Nogometnom klubu Široki Brijeg, saznaje da je ulazak Zdravka Mamića u tim s Pecare skoro pa gotova stvar.

“S vremenom će se pomiriti i navijači kada vide da Mamić klubu počinje donositi trofeje, kakav je bio njegov slučaj s Dinamom, koji danas više nego uspješno igra u Europskoj ligi. Dinamo je možda, zahvaljujući Zdravku, i najorganiziraniji klub na prostoru bivše Jugoslavije”, kaže izvor iz NK Široki Brijeg za Radiosarajevo.ba, koji nam je dodao da Mamić redovno na Pecari prati mečeve NK Širokog Brijega kada igra na domaćem terenu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije