Zdravko Mamić: Ako me probaju izručiti, otrovat ću se kao Praljak

Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić: Ako me probaju izručiti, otrovat ću se kao Praljak
Jabuka TV / Zdravko Mamić

Zdravko Mamić je rekao da neće živ doći u hrvatski zatvor.

Vrhovni sud je odbio prijedlog obrane za izuzeće predsjednika Kantonalnog suda u Osijeku u drugom predmetu protiv Zdravka Mamića.

U njemu je optužen za izvlačenje novca preko offshore kompanija. Ova odluka znači uklanjanje zadnje prepreke za raspisivanje nove potjernice za Mamićem.

To znači i da njegovo dvojno državljanstvo više neće biti zapreka za izručenje Hrvatskoj, prenosi Index.hr. 

"Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor'', rekao je za Provjereno Zdravko Mamić.

Komentirao je i pravosuđe.

"Meni su suci koji su mi sudili rekli da ću ja biti slobodan. Ja sam se s tim sucima družio, pio, sretao ih i ja sam znao da ću biti slobodan. Svi odvjetnici su me uvjeravali u to, imao sam info s terena da ću biti oslobođen i onda sam dobio info da je izvršen pritisak na sudsko vijeće u Osijeku, da su oni ucijenjeni, i nisam imao izbora", rekao je Zdravko Mamić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije