Zavirite na tribine novog Tottenhamovog stadiona

Radiosarajevo.ba
Zavirite na tribine novog Tottenhamovog stadiona
Foto: Screenshot BBC / Novi stadion Tottenhama

Izgradnja novog stadiona Tottenhama je koštala više od jedne milijarde funti ili više od 2,2 milijarde maraka. Stadion je izgrađen sa zakašnjenjem od šest mjeseci, piše BBC.

Engleski premijerligaš tvrdi da je ovo najbolji stadion koji postoji. Možda nije najbolji, ali je jedan od najvećih stadiona na Ostrvu. Sa 62.062 sjedeća mjesta, drugi je po veličini - iza Old Trafforda.

Novi Tottehamov dom neće biti samo mjesto odigravanja fudbalskih utakmica. Kao višenamjenski objekat, na njemu će biti moguće igrati i ragbi utakmice.

Za one dubokih džepova, postoji osam hiljada sjedećih mjesta okarakterisanih kao premium tribinom. Brinulo se i o ljudima s invaliditetom. Napravljeno je 265 sjedećih mjesta za osobe u invalidskim kolicima.

Na stadionu izgrađenom po najvišim standardima tu je i popratni sadržaj. S obzirom da je Ujedinjeno Kraljevstvo mjesto dobrog piva, u Tottenhamu su se odlučili da u stadionu naprave i malu tvornicu piva.

Svečanom otvaranju stadiona prošlog vikenda je prisustvovalo više od 30.000 navijača, navodi BBC.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije