Počeli pregovori: Džeko bi u Romi mogao sarađivati s bivšim selektorom Italije

Anadolija
Počeli pregovori: Džeko bi u Romi mogao sarađivati s bivšim selektorom Italije
Foto: EPA / Edin Džeko slavlje

Italijanski mediji javljaju da je Roma počela pregovore s Antoniom Conteom o preuzimanju pozicije šefa stručnog štaba sljedeće sezone, iako je fudbalski stručnjak ranije bio povezivan s Interom i Milanom.

Conte je trenutno u pravnom sporu s bivšim klubom Chelseajem, tvrdeći da mu duguju deset miliona eura, što klub iz Londona ne želi da plati. Još od napuštanja Plavaca u ljeto prošle godine, Conte je povezivan s povratkom u Seriju A, a da su za njegove usluge najzainteresovaniji Inter i Milan.

Sada su, pak, stigli medijski izvještaji prema kojima je Roma napravila prvi zvanični korak i stupila u kontakt s Conteom kako bi počeli pregovore oko uslova saradnje.

Roma je prošlog mjeseca otpustila trenera Eusebia Di Francesca i na njegovu poziciju dovela Claudija Ranierija, koji je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone. S obzirom da Vučica s Ranierijem na klupi ne bilježi pretjerano dobre rezultate teško je očekivati da će ostati.

Ovo je za ljubitelje fudbala u BiH zanimljivo i zbog našeg Edina Džeke, koji bi tako, ukoliko ostane u Romi, sarađivao sa Conteom, bivšim selektorom Italije.

Conte je u trenerskoj karijeri vodio Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, reprezentaciju Italije i Chelsea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije