Zapamtite ovo ime - Damir Kakrin

A. S.
Zapamtite ovo ime - Damir Kakrin
Foto: Privatni album / Damir Kakrin

U svijetu novinarstva, kada se ovim poslom bavite skoro 25 godina, normalno je da ste pogledali na stotine utakmica.

Bilo je tu susreta i sa po osam golova, ali i uspavanki, zbog kojih vam je bilo žao što niste ostali kući u toplom domu. 

Da su kojim slučajem novinari menadžeri, iako ima i takvih slučajeva, notes s talentiranim imenima bio bi vam ispunjen do posljednje stranice, nešto slično kao što Robert Prosinečki i Zlatko Dalić imaju svoje rokovnike sa imenima kandidata.

Početak u Bubamari

Upravo, u takvom notes na vrhu stranice moralo bi biti zapisao jedno ime - Damir Kakrin

Cristiano Ronaldo je sa 13 godina bio u Sportingu iz Lisabona, dalje od Portugala za njega se nije čulo.

Damir Kakrin ima isto 13 godina. Član je FK Željezničar, za njega se čulo u Bosni i Hercegovini, ali i izvan granica naše zemlje.

Počeo je u Bubamari kod Predraga Pašića 2010. kada je imao pet godina, zatim je četiri godine bio član Fudbalske akademije Academica. Od Bubamare i zajedno sa Academicom, igrao je za godinu starije, generaciju 2004.

Od oktobra prošle godine, na poziv Željezničara, prešao je na Grbavicu, u A-selekciju 2005. godište.  

Upravo ovakav talent, nismo ni mi zabilježili u proteklih 25 godina. Dok pojedini roditelji "vuku" novinare za rukav da pišu o njihovim sinovima i objavljuju naručene članke, Damirovi za to nemaju potrebe, jer njegov talent je vidljiv od prve minute utakmice. 

Prepoznali su ga čelnici zagrebačkog Dinama, koji je prisustvovao njihovim kampovima u više navrata na poziv kluba te je i odigrao prijateljsku utakmicu za ovaj tim.

Učestvovao je na jednom od najvećih turnira u Europi – Norway cup 2014. Bio je najmlađi u svom timu i ostvario najveći broj golova i najveći broj asistencija od svih igrača, da bi Academica slavila svog MVP igrača.  

Dolaskom u FK Željezničar odmah je pokazao svoj raskošan talent, gdje je već na početku učešćem na Šampion junior turniru proglašen najboljim igračem u svojoj selekciji. Konkurencija je bila velika.

Oni koji poznaju Damira kažu da je skroman. To su nam mnogi potvrdili. Damir ove godine završava deveti razred Francuske škole u Sarajevu. 

Naredne tri godine su presudne za Damirovu budućnost. Tada će se znati da li će, poput mnogih vrhunskih svjetskih igrača, napraviti iskorak i vinuti se u visine. 

Posjeduje i državljanstvo - Belgije

Trenutno ima sve predispozicije da izraste u vrhunsku nogometnu veličinu i ovaj članak može biti poruka čelnicima bh. klubova da zapamte ime - Damir Kakrin. 

Da, poruka i čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine - Damir, osim državljanstva naše zemlje, posjeduje i državljanstvo - Belgije

Pametnima više nego - dovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije