Zakazan sastanak Izvršnog odbora FS BiH: Odluka o sudbini Roberta Prosinečkog

Radiosarajevo.ba
Zakazan sastanak Izvršnog odbora FS BiH: Odluka o sudbini Roberta Prosinečkog
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Robert Prosinečki

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u utorak u Atini od fudbalske reprezentacije Grčke rezultatom 2:1 i tako dva kola prije kraja ostala bez realnih šansi za plasman na Europsko prvenstvo preko kvalifikacija.

Zmajevi dva kola prije kraja imaju pet bodova manje od Finske, a s obzirom na to da Finci dočekuju Lihtenštajn, šanse naše reprezentacije za direktan plasman na EURO samo su u domenu teorije.

Zbog toga je opet upitna sudbina selektora našeg nacionalnog tima Roberta Prosinečkog. O njegovom ostanku na klupi Zmajeva odlučivat će Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a sastanak je zakazan za narednu srijedu u prostorijama krovne kuće bh. fudbala.

Podsjetimo, selektor je podnio ostavku još nakon utakmice s Armenijom prije mjesec dana. Da stoji pri svojoj odluci rekao je i nakon povratka Zmajeva u Sarajevo, a potom je nakon konsultacija s rukovodstvom Saveza promijenio mišljenje i ostao na kormilu reprezentacije.

Nakon poraza od Grčke pitanje odlaska Prosinečkog s klupe našeg nacgionalnog tima ponovo je postalo aktuelno, a i sam selektor najavio je kako ga očekuju razgovori sa čelnicima Saveza o njegovoj budućnosti. Prosinečki će u međuvremenu vjerovatno obaviti i razgovore s predsjednikom FS Bosne i Hercegovine Elvedinom Begićem, a konačnu odluku će donijeti članovi Izvršnog odbora.

"Zakazan je sastanak za narednu srijedu, ukoliko se nešto u međuvremenu ne promijeni", rekao je za Radiosarajevo.ba jedan član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a informacija je potvrđena i iz krovne kuće bosanskohercegovačkog fudbala.

Pred Fudbalskim savezom težak je zadatak. Sasvim je jasno da stvari ne idu po planu koji je imao Prosinečki, ali nameće se pitanje ko će biti njegov naslijednik. Nemamo taj luksuz da napravimo pogrešku, pa samim tim u Savezu ne žele donijeti ishitrenu odluku. Zbog toga nije isključeno da Prosinečki bude na klupi i u naredne dvije utakmice kvalifikacija, a da se potom traži njegova zamjena za utakmice baraža koje su na rasporedu 26. i 31. marta naredne godine.

Do kraja kvalifikacija očekuje nas domaći duel s Italijom i gostovanje kod reprezentacije Lihtenštajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije