Zainteresirani neka požure: Određeno mjesto odigravanja finala Rivera i Boce

Radiosarajevo.ba
Zainteresirani neka požure: Određeno mjesto odigravanja finala Rivera i Boce
Stadion Santiago Bernabeu u Madridu bit će domaćin revanš utakmice finala Copa Libertadores u kojem će snage odmjeriti fudbaleri River Plate i Boca Juniors.

Danima se spekuliralo o mjestu odigravanja utakmice, govorilo se da bi dva najpopularnija argentinska kluba mogla igrati u Kataru, da bi na kraju izbor pao na Madrid: Meč je zakazan za 20.30 sati 9. decembra.

Prva utakmica, odigrana 11. novembra na popularnoj La Bomboneri, završila je rezultatom 2:2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce.

Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se revanš igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Pobjednik Cope Libertadores predstavljat će CONMEBOL na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će biti odigrano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u drugoj polovini decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije