Vučić: Rekao sam Vukanoviću daj gol i on je dao gol

Radiosarajevo.ba
Vučić: Rekao sam Vukanoviću daj gol i on je dao gol
Anadolija / Aleksandar Vučić

Fudbalski klub Crvena zvezda izborio je drugu godinu zaredom mjesto među 32 najbolje ekipe u Europi, a Crveno-bijeli su do ovog rezultata, kao i prošle sezone došli sa četiri uzastopna remija.

I ne samo to, Zvezdin napad je u četiri utakmice protiv Kopenhagena i Young Boysa bio toliko učinkovit da je praktično iz svih šuteva na gol uspio postići pogodak. U kombinaciji sa životnom formom golmana Milana Borjana, to je bilo dovoljno za plasman u elitu.

S obzirom na to da je u Bernu bilo 2:2, neriješen rezultat iz Beograda (1:1), bio je dovoljan Zvezdi da prođe dalje, a strijelac gola vrijednog grupne faze Lige prvaka bio je Aleksa Vukanović. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je medijima kako je znao da bi Vukanović mogao presuditi Švicarcima.

"Sedeo sam sa predsednikom Crvene zvezde i palo mi je na pamet da bi Vukanović mogao biti igrač odluke. Zamolio sam šefa Zvezde da nazove Vukanovića, kojem sam rekao 'sine daj gol'. On je rekao da će dati sve od sebe i dao je gol. To je sve", rekao je Vučić.

Ova izjava privukla je mnogo pažnje u Srbiji, a sam Vukanović je potvrdio da je dobio poziv od predsjednika Srbije.

"Direktor Terzić mi je rekao da neko hoće da me čuje. Nisam ni slutio ko je u pitanju kad mi je dao telefon. Počeo sam da se smejem i nisam verovao kad mi je Zvezdan rekao da je na vezi predsednik Srbije. Kad sam se javio, shvatio sam da pričam sa njim. Rekao mi je: 'Dobar dan, Aleksa, čestitam na svemu što ste uradili i odigrajte dobru utakmicu'. Poželeo mi je i da postignem gol, drago mi je da sam uspeo", rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije