Vrhunski posao Emira Hadžića: Đokanović produžio ugovor sa Sarajevom do 2024.

Radiosarajevo.ba
Vrhunski posao Emira Hadžića: Đokanović produžio ugovor sa Sarajevom do 2024.
Foto: FK Sarajevo / Andrej Đokanović

Fudbalski klub Sarajevo produžio je danas ugovor 18-godišnjem fudbaleru Andreju Đokanoviću do 2024. godine, čime je mladi fudbaler produžio vjernost ekipi s Koševa za čak pet godina.

"Smatram da je produženje saradnje pravi korak za mene u ovom trenutku. Zadovoljan sam pruženim partijama ali znam da mogu mnogo više. Imam povjerenje ljudi iz kluba i dat ću sve od sebe da u narednom periodu budem još bolji", rekao je Đokanović.

I ne bi tu bilo ništa čudno da Đokanović nije bio na meti brojnih europskih klubova, s obzirom na to da se radi o jednom od najtalentovaninjih fudbalera koje ova zemlja ima. Musemić mu je već pružio priliku u prvom timu, kao i brojnim mladim fudbalerima Bordo tima (Šabanović, Mustafić, ranije Mujakić, Kovačević, Pidro), iako je ranije dobio etiketu trenera koji "ne voli mlade igrače". U najmanju ruku upitnu, posebno ako imamo u vidu da su pod njegovom palicom priliku dobili Cimirot i Mujakić, jedina dva fudbalera Sarajeva prodana za više od milion eura.

Veliki posao u redovima Bordo tima radi i sportski direktor Bordo tima - Emir Hadžić. Igrači više ne odlaze bez ugovora ili "za budi zašto", a sada je priviolio Đokanovića, za čije su usluge bili zainteresovani brojni regionalni velikani, da produži vjernost Sarajevu na pet godina.

"Nastavljamo raditi kao i do sada, radimo na promociji igrača iz Omladinskog pogona. Trenutno u prvom timu imamo 10 igrača iz Akademije FK Sarajevo i svi su oni neizostavne karike. Uz naše iskusne igrače akademci će u narednom periodu napredovati i postati okosnice FK Sarajevo, te reprezentativnih selekcija", rekao je Hadžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije