Vraća nam se Liga prvaka: Dva spektakla već na startu

Radiosarajevo.ba
Vraća nam se Liga prvaka: Dva spektakla već na startu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mohamed Salah

Nakon zimske pauze večeras se nastavljaju uzbuđenja u Ligi prvaka. Ove sedmice na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Večeras će snage odmjeriti Borussia Dortmund – PSG te Atletico Madrid – Liverpool, dok srijeda donosi duele između Atalante i Valencije te Tottenhama i RB Leipziga.

Liverpool brani prošlogodišnji naslov, a obzirom na dosadašnju formu, vrlo lako bi opet mogli podići 'klemponju' i to na krilima naslova u engleskom prvenstvu koji je sve bliže.

Jurgen Klopp ima širinu, kvalitetu, uigranost i sposobnost da svoju momčad odvede opet do krova Europe na krilima ubitačnog trojca Firmina, Manea i Salaha.

Naravno, bit će to tvrda utakmica protiv Atletica na Wandi Metropolitano, ali za njih ona budi posebna sjećanja jer su na tome stadionu pobijedili Tottenham u finalu. 

U drugom susretu očekuje nas potencijalna golijada. I Borussia i Parižani zabijaju jako puno golova i imaju prvoklasne igrače. S jedne strane, Sancho, Haaland i Reus, a s druge Neymar, Icardi i Mbappé.

Naravno, ova druga trojka izgleda puno zvučnije, ali ne treba podcjenjivati mlade iz Dortmunda. 

Obje večerašnje utakmice bit će u direktnom TV prijenosu na kanalima Arene Sport.

Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli – Barcelona i Chelsea – Bayern, a u srijedu 26. februara Lyon – Juventus i Real Madrid – Manchester City. Revanši su 10. i 11. marta te 17. i 18. istog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije