Vlasnik FK Sarajevo došao u BiH kako bi riješio pitanje stadiona

Radiosarajevo.ba
Vlasnik FK Sarajevo došao u BiH kako bi riješio pitanje stadiona
Facebook / Nguyen Hoai Nam, većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo

Među prisutnima na sarajevskom derbiju na Grbavici, u kojem je Željezničar sa 5:2 deklasirao Sarajevo, bio je i vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam.

Sigurno da većinski vlasnik FK Sarajevo nije imao naročitog razloga za zadovoljstvo nakon utakmice i poraza od Željezničara, no prisustvo na samom susretu nije bio jedini povod za njegov dolazak u glavni grad BiH.

Ovaj vikend u bh. prijestonici Nguyen Hoai Nam namjerava iskoristiti kako bi obavio konsultacije s ostatkom klupskog rukovodstva u vezi gorućeg pitanja – stadiona, piše SCSport.

Poznato je da Sarajevo zbog neispunjavanja uvjeta na Koševu nije moglo utakmicu 3. pretkola Europske lige igrati na travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase, stoga Vijetnamac namjerava učiniti sve kako se nešto slično ne bi ponovilo u predstojećim sezonama.

Kako saznajemo, razmatra se nekoliko opcija. Jedna od njih je gradnja vlastitog stadiona, uz prethodno obavljanje razgovora u vezi kupovine zemljišta u jednoj sarajevskoj općini, a druga ostanak na Koševu, ali ne u svojstvu pukog podstanara koji bi ulagao u infrastrukturu koja zapravo ne pripada klubu.

U svakom slučaju, ovog vikenda bi u Titovoj 38b mogle biti donesene ključne odluke po pitanju budućeg ili sadašnjeg doma Bordo ekipe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije