Vlado Jagodić: Želimo se vratiti u Tuzlu s dobrim rezultatom

Faruk Zametica
Vlado Jagodić: Želimo se vratiti u Tuzlu s dobrim rezultatom
/ Fena
Fudbalski klub Sloboda u preostala četiri kola prvog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine želi zauzeti poziciju koja vodi u Ligu za prvaka.

Tuzlaci su trenutno šestoplasirani, a Vlado Jagodić vjeruje da njegova ekipa može i popraviti plasman.

"Ja sam već konstatovao da su pripreme uspješno okončane. Naravno pripreme su jedno, a prvenstvo nešto skroz drugo. Mi gostujemo Mladosti i još na prozivci smo rekli da je to jako važna utakmica. Probat ćemo doći do rezultata koji nama najviše odgovara. U svakom slučaju imamo dobru poziciju na tabeli, imamo seriju bez poraza i na tome gradimo svoj optimizam. Cijenimo i Mladost i kolegu Musemića i mislim da mi tu imamo svoje šanse", rekao je Jagodić i dodao:

"Obje ekipe su dobro radile na pripremama, dobro se poznajemo i mislim da će to bez obzira na težak teren, donijeti dobru utakmicu. Jedna greška može odlučiti. Mi smo se i u Turskoj uigravali za ovu utakmicu i nadamo se dobrom rezultatu. Želimo se vratiti u Tuzlu s dobrim rezultatom, jer bi već u narednoj utakmici mogli doći do one pozicije koju mi očekujemo, a to je ta neka četvrta pozicija, što nam u Ligi 6 može čak donijeti i Evropu", istakao je Jagodić.

Duel protiv Mladosti propustit će Aleksandar Subić, ali i dva pojačanja Miloš Kalezić i Dino Zilkić.

"Mi smo imali odličnu situaciju, odradili smo čitave pripreme bez povreda i bolesti. Sada nam se dešava nepredviđena situacija oko Subića i on nije u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Kao i svi drugi klubovi iz Bosne i Hercegovine i mi imamo problem oko određenih radnih dozvola. Dva igrača i to dva dobra pojačanja, Zilkić i Kalezić čekaju radnu dozvolu. Ja ih nisam poveo na put i oni neće biti u konkurenciji" rekao je Jagodić.

Slučaj Ivan Kostić, Jagodić nije želio komentarisati.

"Ja ne želim da komentarišem o tome više. Igrači koji su mi okrenuli leđa ne zaslužuju moju pažnju. Neću više da pričam o tome, to me ne interesuje", rekao je Jagodić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije