Vječiti sarajevski rivali najavili spektakl na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Vječiti sarajevski rivali najavili spektakl na Grbavici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press uoči derbija
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati gradskog rivala Fudbalski klub Sarajevo.

Prisutanim predstavnicima medija obratili su se danas na stadionu Grbavica treneri dva tima, te fudbaleri Vedran Kjosevski i Nihad Mujakić. 

"Šta bi se novo moglo reći o derbiju? Ono što je sigurno je to da ćemo imati kvalitetne uslove za igru, noćna utakmica, novi teren, ambijent je pravi sportski, pa je sada pitanje šta mi možemo ponuditi onima koji gledaju utakmicu. Šišić nije na raspolaganju, svi ostali jesu. Željezničar je sa dvije pobjede vratio samopouzdanje, mi smo također bili u istoj prilici, ali nismo uspjeli jer smo remizirali protiv GOŠK-a. Ipak, atmosfera nije toliko loša, igrači su svjesni da je ovo velika utakmica, te ćemo pokušati da odigramo što je moguće bolje, kazao je Musemić, te potom se osvrnuo na istup Dušana Hodžića na društvenim mrežama:

"Što se tiče Dušana Hodžića napisao je to što je napisao. On se izvinio pred svim igračima. Svaki igrač ima prvao na svoje mišljenje, a on će biti sankcioniran po klupskom pravilniku. Sutra je jako bitna utakmica - kako za nas tako i za Željezničar. Željezničar je posljednje dvije utakmice pobijedio, a nadam se da ćemo to sada presjeći i izvući dobar rezultat. Kada je u pitanju igrački kadar, svi su na raspolaganju", rekao je Musemić i dodao:

"Ako ne možete pobijediti, dobar je i bod. Sutra je jako bitna utakmica, kako za nas tako i za Želju. Posljednju utakmicu je Željezničar pobijedio tako da se nadam da ćemo mi sutra prekinuti njihovu pobjedničku seriju. U te dvije utakmice, a pogotovo u prvoj psihološki nismo bili spremni. Moramo to popraviti ako želimo napraviti dobar rezultat", rekao je Musemić.

"Mi smo stalno pod pritiskom, u našem poslu je tako. Ova utakmica je posebna, ali ne znam koju utakmicu nismo pod pritiskom i sigurno je da ova utakmica dosta znači za navijače. Moramo se što bolje pripremiti da nam se ne bi dešavale takve stvari. Oni (Uprava op. a.) su mi jučer dali podršku, je li mi treba svaki dan da daju podršku. Ovo je takav posao, ako mogu da smijene Contea i Ancelottija, zašto ne mogu mene. Ja ću probati da se što bolje skoncetrišem na ovo. Život ide dalje, ja sam poznat da sam to stojički i dostojanstveno podnosio. Treba biti dostojanstven u porazu i pobjedi, to je sastavni dio posla", rekao je Musemić.

Nakon Musemića medijima se obratio i Odović:

"Raduje me i onaj plakat koji sam tamo vidio. Velika je čast i obaveza biti na jednoj slici s takvom legendom kakva je Osim. Odigrat ćemo u dobrom ambijentu. Mi polako podižemo formu, ali ima još stvari koje moramo uraditi. Činjenica je da nismo odmorni, baš kao i Sarajevo. Mnogo utakmica, putovanja, ali dobili smo dvije utakmice i to je dobro za nas. Raspoloženje u ekipi je dobro, ali ima puno umornih igrača, pa ćemo popodne vidjeti ko je gdje. Ako neko bude posebno umoran, pokušat ćemo odmoriti, jer protiv Sarajeva treba i trčati i imati mirnu glavu. Ja se sjećam nekih ranijih derbija gdje su oni važili za favorite, a gospodin Osim je znao da odgovori zahtjevima utakmice i znali smo pobijediti. Želimo odigrati dobru utakmicu i da će biti golova i da će sve proći u fair playu prije svega", kaže Odović i dodaje:

"Naravno da je najvažaniji rezultat koji donosi bodove, međutim i dobra igra je dobar rezultat. Ako ste odigrali dobro, ako su igrači dali sve od sebe, ako je publika zadovoljna, onda u tim slučajevima nije loše ni odigrati neriješeno. Ali najbolje je imati i sve to i pobijediti. Ja sam rekao kada sam došao da imamo roster za ritam srijeda - subota i možemo igrati na dva fronta", rekao je Odović. 

"Treba i znati nositi se s pritiskom. Pored toga što igrači znaju, oni moraju i znati kako odigrati ovu utakmicu. Da ne izgore u prevelikoj želji. Prije 4-5 derbija mali Husić je dobio rano crveni, pokvario utakmicu. Ovo je prije svega igra, treba ući pravilno, imati pravila pristup, želju i volju", ističe Odović.

Nihad Mujakić, mladi fudbaler Sarajeva, govorio je na konferenciji za medije o predstojećem sarajevskom gradskom derbiju.

"Željezničar je u boljoj formi od nas, ali to ne mora ništa da znači. U svlačionici je dobra atmosfera, pobjeđuje onaj ko ima više želje, a nadam se da ćemo to biti mi", poručio je Mujakić koji je zatim dodao:

"Mi smo odavde iz Sarajeva, za nas je ovo specijalna utakmica. Ne pobjeđuje ko je bolji nego ko više želi, pa se nadam da ćemo mi to više željeti i doći do našeg cilja", rekao je Mujakić.

Nakon Mujakića medijima se obratio i Vedran Kjosevski. 

"Imali smo turbulentan početak sezone, svi znaju šta se dešavalo, ali posljednje dvije utakmice nam daju do znanja da možemo bolje. Derbi kao derbi, uvijek pobjeđuje ekipa koja ima više želja, nadam se da ćemo mi dokazati da smo kvalitetnija ekipa. Očekujem jednu dobru utakmicu, da će biti mnogo naših navijača i da ćemo na kraju slaviti", rekao je Kjosevski i dodao:

"Kada odrastete u ovom gradu, znate šta predstavlja ova utakmica. Drago mi je što su se navijači vratili na derbije, nadam se da ćemo i sutra pružiti kvalitetnu utakmicu, nema nekog pritiska, nadam se da ćemo pokazati da vrijedimo i da smo dvije najkvalitetnije ekipe u ligi", kaže Kjosevski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije