Više od 80 potencijalno osumnjičenih za zlostavljanje djece u fudbalu

Anadolija
Više od 80 potencijalno osumnjičenih za zlostavljanje djece u fudbalu
Iz britanske policije objavili su podatak da su do sada u istrazi o zlostavljanju djece u fudbalu došli do 83 potencijalna osumnjičena, te da je uključeno čak 98 klubova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su naveli iz Nacionalnog vijeća policijskih načelnika (NPCC), istrage obuhvataju sve nivoe engleskog fudbala, "od premierligaških klubova do amaterskih". Dodaje se da policijske snage širom zemlje i dalje primaju pozive žrtava zlostavljanja u fudbalu.

Simon Bailey, šef odjeljenja za zaštitu djece NPCC-a, naglasio je da se nakon navoda koje je policija dobila iz cijele zemlje "brzo reagovalo".

"Osiguraćemo efikasan i efektivan pristup službama koje vode istražne radnje, uklanjanjem mogućnosti dupliranja navoda i omogućavanjem blagovremene i efikasne razmjene obavještajnih podataka i informacija između snaga sigurnosti. Također smo se blisko povezali sa Fudbalskim savezom Engleske kako bi se osigurale sve relevantne informacije kako bi istraga išla naprijed", kazao je Bauiley, prenose britanski mediji.

Iz policije su kazali da je među identifikovanim žrtvama zlostavljanja u fudbalu, njih 98 posto muškog pola, a bili su u starosnoj dobi od sedam do 20 godina. Putem help telefonske linije NPCC-a i direktnim prijavama u policiji do sada je dobijeno 639 dojava o zlostavljanju djece u fudbalu, dok je broj potencijalnih žrtava oko 350. Među onima koji su prijavili da su bili žrtve zlostavljanja u mlađoj dobi su Paul Stewart i Matt Le Tissier, bivši engleski reprezentativci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije