Bašakšehir ubjedljivo na prvoj poziciji: Višća ponovo pogodio

Radiosarajevo.ba
Bašakšehir ubjedljivo na prvoj poziciji: Višća ponovo pogodio
Foto: AA / Edin Višća

Ekipa Bašakšehira nastavila je s pobjedama u turskoj Superligi, a oni su u susretu 18. kola pobijedili Trabzonspor na gostujućem terenu rezultatom 4:2.

Bašakšehir je bio pod malim pritiskom pred ovaj meč s obzirom na to da je Galatasaray dan ranije također upisao pobjedu i smanjio je zaostatak na tabeli na tri boda, ali bez obzira na to odigrali su sjajan meč i stigli su do zasluženih bodova.

Kada je Ekuban u 48. minuti postigao autogol i povećao vodstvo Bašakšehira na 3:0, činilo se da je pitanje pobjednika ovog meča završeno, ali golovima Ekubana i Yazicija u 49. i 80. minuti Trabzonspor je vratio nadu da može doći makar do jednog boda.

Ipak, u 88. minuti Edin Višća postiže svoj prvi, a za Bašakšehir četvrti pogodak kojim stavlja tačku na ovaj meč i donosi pobjedu svojoj ekipi.

Ovo je bio sedmi pogodak za Višću u ovoj sezoni, a pored toga on ima i sedam asistencija i jedan je od najkorisnijih igrača u turskoj Superligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije