Velšani slave Balea i prvu pobjedu u historiji na Evropskom prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Velšani slave Balea i prvu pobjedu u historiji na Evropskom prvenstvu
Reprezentacija Velsa danas je u Bordeauxu odmjerila snage s reprezentacijom Slovačke u prvom susretu prvog kola u grupi B.

Prvu priliku na susretu imali su Slovaci. Igrao se peti minut kada je pokušao Marek Hamšik, a njegov udarac na gol liniji izblokirao je Ben Davies. Tako je fudbaler Tottenhama spriječio Hamšika da postigne prelijep pogodak nakon sjajnog prodora.

Kazna je stigla pet minuta kasnije. Udarac Balea ljevicom iz slobodnog udarca s udaljenosti od 25 metara donio je prednost Velšanima. Gol ide i na dušu Matuša Kozačika, ali ne umanjuje majstoriju najboljeg fudbalera Velšana.

Vladimir Weiss je zaprijetio u 20. minuti golu Dannyja Warda, ali njegov udarac odlazi preko prečke. Utakmica se potom preselila na sredinu terena. Vels je bio zadovoljan rezultatom, a Slovačka djelovala nemoćno da napravi nešto više u prvom poluvremenu.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu imao je strijelac jedinog gola za Velšane, Gareth Bale, ali Kozačik brani njegov udarac. Potom je Slovačka ubacila u brzinu više. Igrao se 61. minut susreta kada je Duda udarcem s vrha šesnaesterca izjednačio rezultat.

Novu priliku Slovačka je imala u 65. minuti susreta. Kucka je šutirao, a Ward krajnjim naporom odbranio njegov udarac. Samo dvije minute kasnije pokušao je Mak, ali nije bio precizan. U 74. minuti Robson-Kanu je odlično centrirao, glavom je šutirao Ramsey, ali lopta odlazi preko prečke gola Slovačke. 

Velšani do novog vodstva dolazi u 81. minuti susreta. Ramsey je gubio kontrolu nad loptom, ali je ipak uspio dodati do Robson-Kanua koji postiže pogodak za novo vodstvo Velsa. Bio je to njegov tek treći pogodak u 31-oj odigranoj utakmici u dresu Velsa. Slovačka je do novogo izjednačenja mogla u 86. minuti, ali je udarac Nemeca zaustavila stativa. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Velšane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije