Veliko priznanje: Džeko i Pjanić u Rominom timu desetljeća

Radiosarajevo.ba
Veliko priznanje: Džeko i Pjanić u Rominom timu desetljeća
Goal.com / Miralem Pjanić i Edin Džeko

Navijači Rome su u anketi na Twitter profilu rimskog kluba birali najbolji tim desetljeća, a u istom našli su se reprezentativci Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

U najboljem timu desetljeća našao se Alisson Becker, trenutni čuvar mreže Liverpoola, koji je sa 82 posto glasova bio bolji od Julija Sergija, Wojciecha Szczesnyja i Morgana De Sanctisa.

Na desnom beku našao se Maicon sa 45% glasova, a samo jedan procenat manje dobio je Alessandro Florenzi. Lijevi nek je Aleksandar Kolarov, koji je sa 69% glasova bio ubjedljivo ispred Johna Arnea Riisea, Federica Balzarettija i Emersona Palmierija.

Prema izboru navijača najboji stoperi su ovom desetljeću su Kostas Manolas i Marquinhos. U veznom redu izabrani su Miralem Pjanić, Daniele De Rossi i Radja Nainggolan. Pjaniću su konkurencija u anketi bili Lorenzo Pellegrini, Kevin Strootman i Rodrigo Taddei. Zmaj je imao 48 posto glasova.

U napadu su Mohamed Salah, Edin Džeko i Francesco Totti. Džekina konkurencija u anketi bili su Luca Toni, Mirko Vučinić i Marco Borriello, a Dijamant je bio ubjedljiv sa 82 posto glasova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije