Veliki problemi za Real i Barcelonu: Odgađa se El Clasico

Radiosarajevo.ba
Veliki problemi za Real i Barcelonu: Odgađa se El Clasico
Foto: EPA-EFE / Veliki problemi za Real i Barcelonu: Odgađa se El Clasico?

Fudbalski savez Španije (RFEF) donio je odluku da se odgodi derbi susret između Barcelone i Real Madrida, koji se trebao igrati na Nou Campu 26. oktobra. Razlog su neredi, odnosno narušena sigurnosna situacija u Barceloni nakon što je Vrhovni sud Španije izrekao višegodišnje zatvorske kazne za separatističke lidere.

Kako prenose mediji u Španiji, susret koji se trebao igrati 26. oktobra, bit će odgođen za decembar zbog nestabilne političke situacije u Kataloniji.

Navodno, Barceloni i Real Madridu je bio predložen 7. decembar da se igra ova utakmica, što su oni odbili, te su se složili da je bolje da se igra 18. decembra.

Klubovi imaju rok do ponedjeljka da se dogovore u ovom terminu.

Španska autonomna zajednica Katalonija je u protekla četiri dana bila poprište nasilnih sukoba između policije i demonstranata, nakon što je Vrhovni sud izrekao zatvorske kazne za devetero lidera regionalnog separatističkog pokreta. Naime, devet separatista osuđeno je zbog uloge u jednostranom proglašenju nezavisnosti Katalonije na zatvorske kazne u trajanju od devet do 13 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije