Veliki broj reprezentativaca promijenio sredinu: Krunić u Milanu, čeka se Džeko

Fena
Veliki broj reprezentativaca promijenio sredinu: Krunić u Milanu, čeka se Džeko
Twitter / Rade Krunić u Milan stigao kao velika zvijezda

Nakon Eldara Ćivića, Radeta Krunića, Darka Todorovića i Elvisa Sarića još dva nogometna reprezentativca Bosne i Hercegovine su ovog ljeta promijenili klubove.

Dojučerašnji defanzivac Genoe Ervin Zukanović od danas je novi član ekipe Al-Ahli iz Saudijske Arabije.

Zukanović se u ovom klubu priključio još jednom reprezentativcu, Elvisu Sariću koji je prošlog mjeseca iz južnokorejskog Suwon Bluewingsa prešao uz Al-Ahli.

Od sezone 2019./20. u novom klubu će nastupati i Haris Duljević. Ovaj krilni napadač je iz Dynamo Dresdena prešao u francuski Nimes, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH. Također, klub je promijenio i povremeni Zmaj, Dario Đumić, koji je stigao na posudbu u Darmstadt.

Također, do kraja prelaznog roka očekuje se još mnogo uzbuđenja kada su u pitanju bh. fudbaleri. Edin Džeko je blizu Intera, dok je poznato da Muhamed Bešić neće igrati za Everton u narednoj sezoni. Transfer bi trebao napraviti i Bojan Nastić, dok su sve veće šanse da Asmir Begović ostane u Bournemouthu…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije