Velika pobjeda Zmajeva: Bh. reprezentativci slavili protiv Sjeverne Irske

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Zmajeva: Bh. reprezentativci slavili protiv Sjeverne Irske
Foto: Twitter / Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Belfastu protiv reprezentacije Sjeverne Irske
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Belfastu protiv reprezentacije Sjeverne Irske rezultatom 2:1 u prvom kolu B3 grupe Lige nacija.

Bh. reprezentativac Haris Duljević u 36 minuti pogodio je mrežu Sjeverne Irske uz asistenciju Edina Džeke.

Prva je ovo utakmica u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a bh. nogometaši igraju u prvom kolu grupe 3 Lige B i to je prvi zvanični susret selektora Roberta Prosinečkog.

Prvu pravu šansu bh. reprezentacija imala je u 30 minuti susreta, kada je Višća dodao loptu do Džeke, a njegov udarac odbranio je golman Sjeverne Irske.

U nastavku akcije, Pjanić je dobio žuti karton, dok je još u devetoj minuti Ćivić dobio žuti karton.

Prije ove akcije lopta je bila uglavnom u posjedu reprezentacije Sjeverne Irske koja je nekoliko puta zaprijetila golom, ali mreža se nije zatresla.

Posljednji pokušaj nogometaša Sjeverne Irske bio je u vremenu nadoknade prvog poluvremena, Norwood je šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Na samom početku drugog poluvremena domaći nogometaši imali su dvije sjajne prilike, a druga je odbranjena izuzetnom koncentriranošću bh. golmana Ibrahima Šehića.

Inače, domaćini su bili mnogo dominantniji na terenu tokom slih 90 minuta igre, ali tek u sudijskoj nadoknadi u 93-oj minuti jedini pogodak za Sjevernu Irsku postigao je Grigg.

Četiri bh. nogometaša dobila su žute kartone i to Pjanić, Ćivić, Džeko i Šehić, ali poslije žutog za Šehića uslijedio je nesportski potez jednog od igrača Sjeverne Irske koji je laktom udario Šehića u glavu.

Da je Šehić dobar izbor selektora Roberta Prosinečkog pokazalo se u 85. minuti ovog susreta jer nakon što je napravio veliku grešku loše šutnuvši loptu u nastavku akcije sjajno je odbranio i Sjeverna Irska je dobila još jedan korner.

Koliko su nogometaši Sjeverne Irske vršili pritisak na bh. gol pokazuje i činjenica da su imali 18 kornera, dok je BiH imala samo jedan i to u sudijskoj nadoknadi drugog dijela utakmice.

Prva je ovo utakmica u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a bh. nogometaši igraju u prvom kolu grupe 3 Lige B i to je prvi zvanični susret selektora Roberta Prosinečkog.

Narednu utakmicu bh. reprezentacija igrat će u utorak, 11. septembra kada u Zenici dočekuje selekciju Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije