Velika pobjeda Veleža: Rođeni odnijeli tri boda iz Bijeljine

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Veleža: Rođeni odnijeli tri boda iz Bijeljine
Foto: scsport.ba / Edo Vehabović

Velika pobjeda Veleža u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedini strijelac na utakmici bio je veznjak Rođenih Edo Vehabović, koji je  u 41. minuti primio loptu na vrhu kaznenog prostora i odmjerenim udarcem matirao je Luku Bilobrka za 1:0 i veliko slavlje Mostaraca. 

U nastavku je Radnik pokušavao doći do boda, ali teško su stvarali šanse. Najbolju su propustili u 78. minuti kada je Vladimir Bradonjić nakon kornera sa pet metara šutirao glavom, ali preko prečke.

U 82. minuti Velež je ostao sa deset igrača. Melvin Osmić je dobio drugi žuti karton i morao je van terena. No , ni to domaći nogometaši nisu uspjeli iskoristiti. 

Posljednju šansu za izjednačenje propustio je Velibor Đurić u 84. minuti. Njegov sjajan šut prohujao pored gola i do kraja je ostalo 1.0 za Velež.

U drugom današnjem susretu 18. kola Borac je sa 2:1 slavio u zenici protiv Čelika, dok od 16 sati igraju Široki Ibrijeg i Zrvijezda 09. 

Ovako izgleda tabela: 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije