Čast za nogomet: Mirsad Hibić dobija priznanje Atletico Madrida

Radiosarajevo.ba
Čast za nogomet: Mirsad Hibić dobija priznanje Atletico Madrida
FOTO: EPA / Arhiva
Atletico Madrid, jedan od najboljih klubova španske Primera lige, uskoro bi trebao svečano otvoriti novi, super moderni stadion, a tom prilikom velika čast bit će ukazana i bivšem kapitenu nogometne reprezentacije BiH.

Tačnije, ovom prilikom novim stadionom prodefilirat će svi bivši igrači ovog kluba, koji su u dresu Atletica odigrali više od stotinu utakmica, a među njima će se naći i Mirsad Hibić, nekadašnji kapiten nogometne reprezentacije BiH, prenosi španski portal 90min.com.

On će se naći rame uz rame s Peterom Luccinom, Juanom Valerijem, Hugom Sanchezom, Joseom Manuelom Juradom, Sergijom Barjuanom, Luisom Garcijom, Jose Antoniom Reyesom, Ardom Turanom, Sergijom Kun Aguerrom, kao jedan od deset bivših igrača drugog madridskog kluba, koji su zaslužili posebne privilegije.

"Bh. nogometaša Mirsada Hibića navijači pamte i danas. Igrao je u vrijeme kada se Atletico vraćao iz Segunde u Primeru i bio je jedan od stubova odbrane tadašnje ekipe. za četiri sezone odigrao je više od stotinu utakmica", navodi se u najavi svečanog otvaranja stadiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije