Velika pobjeda Slovenije protiv Izraela, Belgija i Holandija uvjerljive

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Slovenije protiv Izraela, Belgija i Holandija uvjerljive
Foto: Twitter / Igrači Njemačke slave pogodak

Ekipe Belgije, Holandije i Sjeverne Makedonije zabilježile su ubjedljive pobjede u večerašnjim susretima kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu koje će biti održano naredne godine.

Holandija je sa visokih 4:0 u Talinnu savladala Estoniju, a golove su postigli Babel u 17. i 48. minuti, Depay u 76. minuti i Georginio Wijnaldum u 87. minuti.

Rusija na svom terenu se mučila sa ekipom Kazahstana kojeg su savladali sa minimalnih 1:0 a jedini pogodak postigao je Mario Fernandes u 89. minuti.

 Sjeverna Makedonija slavila je sa 2:0 u gostima protiv Latvije a golove su postigli Pandev u 14. i Bardi u 17. minuti.

Sjeverna Irska poražena je od Njemačke sa 2:0 u Belfastu, a pogotke za Elf postigli su Marcel Halstenberg u 48. i Serge Gnarby u 92. minuti.

Belgija je bez problema deklasirala Škotsku u gostima sa 4:0, a golove su postigli Romelu Lukaku u 9. minuti,  Thomas Vermaelen u 24., Toby Alderweireld u 32. i Kevin De Bruyne u 82. minuti.

Slovenija je napravila veliki podvig protiv Izraela pobijedivši sa 3:2, a golove su postigli Verbič u 43. i 90. i Bezjak u 66. minuti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije