! / Velež se opet obratio Fudbalskom savezu, a Rođeni fudbalere iznenadili na treningu

14. 03. 2019. u 16:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nakon sramotnog suđenja na utakmici između Goražda i Veleža ne smiruju se strasti u bosanskohercegovačkom fudbalu. Još jednom su se oglasili iz redova mostarskog kluba, a poslali su oštro saopćenje čelnicima Fudbalskog saveza Fedracije Bosne i Hercegovine.

"Dužni smo se oglasiti povodom odluke Takmičarske komisije za suce i suđenje Prve lige FBiH.

Iako je većina medija prenijela informaciju kako se utakmica između FK Goražde i FK Velež neće ponavljati, mi nismo dobili zvaničnu odluku niti bilo kakav dopis od pomenute Komisije.

Ovo je još samo jedan dokaz o neozbiljnosti rada tijela koje bi trebalo dijeliti pravdu na zelenim terenima. Moramo iskazati sumnju u njihove namjere i uputiti im javno pitanje za čije interese rade? Da li svoje odluke donose danima prije u kafanama na kojima 'završavaju poslove'.

Sa potpunim pravom se uvukla sumnja u navijače i sve one kojima je Velež najvažnija stvar u životu. Ako imate časti i dostojanstva udostojite se poslati nam zvaničnu odluku.

Znamo njen ishod jer da imate digniteta i morala utakmica u Goraždu bi morala biti ponovljena, a dijelioci pravde udaljeni doživotno iz arbitraže. Prevarili ste se ako mislite da ste nas pokolebali, mi sigurno odustati nećemo", poručili su iz FK Velež.

Navijače nemili događaji definitivno nisu pokolebali, a Velež će u nastavku sezone imati veliku podršku svojih navijača. Tako su se danas navijači kluba iz Mostara pojavili na treningu kluba i pružili veliku podršku.

NEMA KOMENTARA