Uzbudljiv derbi starih rivala: Sarajevo nosi tri boda iz Mostara!

Radiosarajevo.ba
Uzbudljiv derbi starih rivala: Sarajevo nosi tri boda iz Mostara!

U derbiju 17. kola Premijer lige BiH, Sarajevo je slavilo u Mostaru. U uzbudljivom duelu starih rivala na Stadionu Rođeni, Bordo tim je zabilježio trijumf nad domaćim Veležom 2:1.

Nekoliko minuta uoči utakmice ekipu Husrefu pogodila je povreda prvog golmana Vladana Kovačevića. Umjesto bh. reprezentativca mjesto među stativama zauzeo je Elvis Džafić koji je dobro obavio svoj posao u derbiju.

Početak utakmice pripao je Sarajevu. Nakon dvije dobre šanse Tatara, mreža Bobića zatresla se u 13. minute kada je Velkoski pogodio nakon asistencije Ahmetovića.

Do kraja poluvremena bilo je nekoliko prilika pred oba gola, a na odmor se otišlo s vodstvom Sarajeva 0:1.

U nastavku je Velež odlučnije krenuo prema golu Džafića, bilo je prilika za izjednačenje, no najprije se zatresla mreža Rođenih. Nakon što je u 58. minuti u kaznenom prostoru oboren Rahmanović, jedanaestrerac je izveo Tatar i pogodio za 0:2.

Samo četiri minute kasnije Velež se vraća u meč golom Čivića koji je iskosa savladao Džafića za 1:2.

Uslijedila je ofanziva Veleža, Cvijanović je propustio nekoliko odličnih prilika, a jednom je već savladao Džafića no Dupovac je izbio s gol linije.

U 88. minuti isključen je Šabanović pa je Velež krenuo u završni juriš s igračem više, no rezultat je ostao nepromijenjen. Sarajevo je zabilježilo vrijedan trijumf u borbi za titulu.

Rezultati utakmica 17. kola Premijer lige BiH: Velež - Sarajevo 1:2. Mladost - Radnik 0:4, Tuzla City - Čelik 1:0, Zvijezda 09 - Sloboda 1:1. Borac - Zrinjski 0:0.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije