Velež napadao, gosti odnijeli bodove: Mladost utišala euforiju u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Velež napadao, gosti odnijeli bodove: Mladost utišala euforiju u Mostaru
Foto: FK Velež / Detalj sa susreta

Fudbaleri Mladosti DK savladali su Velež rezultatom 1:3 u okviru 1. kola Premijer lige.

Mladost DK je dobro otvorila meč i povela je u 11. minuti. Fanimo je doveo goste u vodstvo nakon sjajne asistencije Hiroša. Krilnom fudbaleri gostiju nije bilo teško da sa desetak metara pogodio nebranjeni dio mreže domaćih za 0:1.

Samo tri minute kasnije sjajno je šutirao Vehabović, ali Bukvić se istakao dobrom odbranom. Velež je napadao i nakon toga, ali nije mogo do gola. Tek je Marques nakon prekida u dva navrata prijetio, ali bezuspješno.

Ipak, Velež je na startu drugog poluvremena uspio da poravna na 1:1. Nakon sjajne asistencije Brandaa, na pravom mjestu našao se Berisha i izjednačio je na 1:1. Ali, samo tri minute kasnije uslijedio je novi šok za domaće.

Fanimo je krasno uposlio Crničkog, koji je iz prve topovski šutirao iskosa sa desetak metara i zakucao je loptu u mrežu za 1:2.

Rođeni su ponovo nakon toga bacili sve karte u napad, a najbolju šansu imao je Marquez u 67. minuti, ali njegov udarac glavom iz blizine sjajno je zaustavio Bukvić. Pitanje pobjednika riješeno je u 81. minuti. Dragutinović se izborio za jednu loptu i snažnim udarcem smjestio je pod prečku za konačnih 1:3.

Do kraja je još jednu šansu imao Marques, ali raspoloženi Bukvić je još jednom odbranio, piše Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije