Velež na pripreme ide u Antaliju: Zakazani i pripremni dueli

Radiosarajevo.ba
Velež na pripreme ide u Antaliju: Zakazani i pripremni dueli
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Željezničar - Velež

Iznenađenje nije jer je od trenutka preuzimanja ekipe Feđa Dudić pričao o tome – čekala se samo zimska pauza. Bilo je samo pitanje koji igrači će se naći na popisu prekobrojnih.

Velež je raskinuo ugovore sa Uirom Marquesom, Vaskom Kalezićem, Renatom Skokom, Adnanom Dudićem i Elmirom Kuduzovićem. Na posudbu bi trebali ići Sinan Samardžić, Iris Mandžuka, Amar Alikadić i treći golman Edis Rahimić, s tim da je Mandžuka zatražio raskid ugovora.

Još uvijek nije jasan status Valmira Berishe koji stranac, pa će u idućem periodu Uprava eventualno pokušati pronaći neko rješenje kako bi on dobio status domaćeg igrača.

Tokom polusezone, Dudić je imao problema sa brojem prekobrojnih stranaca. Od gore navedenih igrača, Kalezić je odigrao 312 minuta (10 utakmica), Berisha 404 minute (9 utakmica), s tim da je u četiri bio starter, Marques je upisao 90 minuta (jednom starter), Kuduzović 26 minuta, Sinan Samardžić 255 minuta (6 utakmica, 1 starter). Ostali igrači nisu imali minutažu.

“To je bio moj prijedlog upravi kluba, s nekim igračima su već raskinuti ugovori, s nekima će biti. Vidjet ćemo, ostaje možda ta solucija Berishe ukoliko bi postao domaći igrač“, rekao je Dudić za Dnevni list te naglasio da tek predstoji potraga za pojačanjima.

“Malo je slobodnih igrača, ali ja imam neki popis želja… Mada svi oni imaju ugovore sa svojim klubovima. Ne želim gomilati igrače, a mislim da nam u ovom trenutku trebaju četiri nova, po jedan u svakoj liniji. Zbog kartona i ozljeda morali smo u par situacija improvizirati na pojedinim pozicijama, a to ne želimo ponavljati na proljeće“, zaključio je Dudić.

Nakon prozivke 10. januara, ekipa će u Mostaru raditi do kraja mjeseca, a onda putuje u Antaliju, gdje će ostati trinaest dana. Već sada se zna da će biti odigrana provjera protiv Željezničara (21. januara)…

“U Turskoj bi trebali odigrati tri do četiri utakmice, generalka bi trebala biti Mladost, sedam dana prije starta drugog dijela prvenstva”, otkrio je Dudić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije