Vedran Vukotić više nije predsjednik FK Željezničar

Radiosarajevo.ba
Vedran Vukotić više nije predsjednik FK Željezničar
Nakon dvije godine provedene na poziciji, predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar, Vedran Vukotić, odlučio se povući sa tog mjesta.

Funkciju predsjednika Upravog odbora Vukotić je obavljao protekle dvije godine, a prije toga je 18 mjeseci proveo je na poziciji člana UO i potpredsjednika kluba.

"U klubu je napravljen veliki posao u proteklom periodu. I poslovno i takmičarski stojimo jako dobro. Napredak na polju infrastrukture, omladinskog pogona i administracije je vidljiv, a poslovna situacija i finansijska pozicija je raščišćena i utvrđena. Zato postoji kvalitetna osnova za daljnje razvojne projekte", rekao je Vukotić i dodao:

"Zahvaljujem se svima na podršci i povjerenju, bila mi je čast biti predsjednik ovog Kluba i svi moji postupci i odluke bili su vođeni isključivo dugoročnom dobrobiti Kluba. Ja ću se u narednom periodu dodatno posvetiti svom redovnom poslu, koji je bilo veoma zahtjevno raditi uz sve obaveze na poziciji predsjednika FK Željezničar. U svakom slučaju ostajem vatreni Željin navijač, kao što sam to, prije svega ostalog, bio i za vrijeme predsjedničkog mandata. U strukturama kluba ostajem u nešto pasivnijoj ulozi kao član Skupštine. Mi smo Željini, Željo je naš", poručio je Vukotić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije